Fokkerij

Twaalfjarige Ariel opnieuw de sterkste in Cremona

Viervoudig Spaans nationaal kampioene Llinde Ariel Jordan won voor de tweede keer op rij de titel in Cremona (foto: Guillaume Moy)
Viervoudig Spaans nationaal kampioene Llinde Ariel Jordan won voor de tweede keer op rij de titel in Cremona (foto: Guillaume Moy)

De internationale show in het Italiaanse Cremona is uitgemond in een Spaans feestje. Het algemeen kampioenschap ging naar de Spaanse Llinde Ariel Jordan. 

Haar landgenote Ponderosa Meridian Emigrant (v. Meridian) eiste het algemeen reservekampioenschap op. Voor Ariel was het de tweede keer op rij dat ze in Cremona won. Vorig jaar kreeg ze Bons-Holsteins Koba 245 (v. Doorman) aan haar zijde als secondante. 

Ruim 120.000 kg melk voor Ariel

De inmiddels twaalf jaar oude Llinde Ariel Jordan van het bedrijf S.A.T. Ceceño klopte dit jaar al in haar rubriek de heersend Italiaans kampioene Sabbiona Tiky (v. Doorman) en oud-kampioene Castelverde Goldsun Laura. De viervoudig Spaans kampioene, die intussen al ruim 120.000 kg melk produceerde, rekende vervolgens in de finale bij de oudere koeien af met Ponderosa Meridian Emigrant, de rubriekswinnares bij de zesjarige koeien. De eervolle vermelding bij de oudere koeien was voor haar Italiaanse halfzus Castelverde Meridian Kawhi (v. Meridian) van Castelverde Holsteins. 

Dubbelslag Oitana

Bij de jonge koeien sloegen de Italiaanse fokkers Guido en Ezio Oitana een dubbelslag. Hun Fantasy Dashmir (v. Dateline) veroverde de titel bij de jonge koeien. In haar kielzog sleepte stalgenote Fantasy Estranea (v. Rebel) de reservetitel in de wacht. De eervolle vermelding kende de Amerikaanse keurmeester Paul Trapp toe aan Piniere Farm R. Crush Fortuna (v. Royalcrush) van Dabbene en Oddenino. 

Het algemeen roodbontkampioenschap werd een prooi voor Bocfarm Tigre Rose (v. Tigre) van Laura Dosso voor Pradazzo Roxy Cris (v. Santorius) van Pradazzo di Donini Ettore.