Fokkerij

Tineke 799 nieuwe Barones van de Mariënwaerdt

Tineke 799 (v. Malki) mag zich een jaar lang Barones van de Mariënwaerdt noemen (foto: Lianna Kolff)
Tineke 799 (v. Malki) mag zich een jaar lang Barones van de Mariënwaerdt noemen (foto: Lianna Kolff)

Tineke 799 van firma De Groot uit Everdingen is op de Dairy Fair Mariënwaerdt uitgeroepen tot Barones van de Mariënwaerdt.

De Malkidochter veroverde in Beesd ook de titel in de middenklasse zwartbont. Achter Tineke eindigde Lena 622 van de familie Aalberts uit Zetten op de reservestek. De Hotlinedochter won een jaar geleden – toen de Dairy Fair de eerste keuring was die doorging na het uitbreken van corona in maart 2020 – ook de reservetitel bij de vaarzen in Beesd.

Firma De Groot bijzonder succesvol

Voor firma De Groot verliep de Betuwse keuring bijzonder succesvol. De fokkers uit Everdingen wonnen niet alleen het algemeen kampioenschap met Tineke, maar pakten zowel bij zwartbont als bij roodbont ook de vaarzentitel. Bij zwartbont lukte dat met Bertha 211 (v. Stantons Chief), bij roodbont met Jordy Dance (v. Jordy). Bertha kreeg de meeste concurrentie van Vanholland Mia 30 (v. King Doc) van Corné van Holland uit Delwijnen. Jordy Dance kreeg op het podium gezelschap van Van de Ambtse Rita 7472 (v. Bolt) van Dick en Ellis van Zetten uit Kesteren.

Nu zilver voor vaarzenkampioene 2021

Ook in de categorie roodbont midden sleepte firma De Groot de overwinning in de wacht. Jansje 703 (v. Jacot) was te sterk voor de vaarzenkampioene van 2021: M.H. Alana 15 (v. Rager) van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen.

Bij zwartbont oud deed firma De Groot nog een keer mee om de prijzen. Met Luzanna 309 eisten ze de reservetitel op. De Bankrolldochter eindigde achter Willem’s-Hoeve Rita 9863 (v. Danillo) van Wim, Dick en Anneke de Jong uit Buren, die dit voorjaar op de Bloesemshow ook al tot Miss Betuwe werd uitgeroepen.

Batouwe Holsteins wint bij roodbont oud

Bij roodbont oud meldden andere fokkers zich op het podium. Batouwe Holsteins versloeg met Share Dg Angnieska (v. Payball) de seniorkampioene van vorig jaar: Welland Geertje 458 (v. Acme) van Roel van der Wel uit Hoogblokland.      

Video’s

Veeteelt maakte een video van de zwartbont- en de roodbontkeuring.

Bekijk de video van de zwartbontkeuring hier

Bekijk de video van de roodbontkeuring hier