Fokkerij

Sonja 58 zegeviert op uitgestelde wintershow Noord-Holland

Het algemeen kampioenschap in Middenmeer was een prooi voor Sonja 58 (v. Atwood)
Het algemeen kampioenschap in Middenmeer was een prooi voor Sonja 58 (v. Atwood)

Op de uitgestelde wintershow Noord-Holland heeft Sonja 58 van Peter Akkerman uit Westbeemster het algemeen kampioenschap gewonnen. De Atwooddochter won in Middenmeer net als vorig jaar ook de seniortitel.

Voor Sonja was het niet de eerste keer dat ze op de Noord-Hollandse keuring het algemeen kampioenschap in de wacht sleepte. Ook drie jaar geleden, net voor de uitbraak van corona, slaagde ze daar in. De reservekampioene bij de senioren viel in Middenmeer eveneens al vaker in de prijzen. Future Dream H. Dirkje (v. Reflector) van Jakob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn legde vijf jaar geleden beslag op de vaarzentitel.

Reservekampioene vaarzen 2022 nu winnares in middenklasse

Nog zo’n koe die in Middenmeer eerder succes boekte was MPS Proxy Proside (v. Sidekick) van de familie Spaander uit Berkhout. Vorig jaar eiste ze de reservetitel bij de vaarzen op. Nu eindigde ze  een treetje hoger en werd ze kampioene in de middenklasse voor Anya 10 (v. Mogul) van Marcel van der Eijk uit Twisk.

De roodbonte Future Dream H. Anemoon (v. Moovin) van opnieuw Wijnker en Van Ark was de sterkste bij de vaarzen. Achter haar streek H.K. Holsteins 16 (v. Pharo) van H.K. Holsteins uit Zuidschermer de reservetitel op.

Vanwege ibr-uitbraken verplaatst

Vanwege een aantal ibr-uitbraken in het noorden van Noord-Holland werd de keuring verplaatst van begin maart naar 12 april.