Fokkerij

Roodbonten domineren videokeuring Land van Cuijk

Barendonk Brasilera 26 (v. Agent) won de seniortitel
Barendonk Brasilera 26 (v. Agent) won de seniortitel

Roodbontkoeien kwamen sterk voor de dag tijdens de videokeuring in Land van Cuijk. In totaal wonnen de roodbonten in drie van de vier categorieën de kampioenstitel.

Zo schreef Barendonk Brasilera 26 de seniortitel op haar naam. De Agentdochter uit de bekende Brasilera’s van de familie Hermanussen uit Beers versloeg daarbij Zandenburg Doorman Camilla (v. Doorman) van de familie Sommers uit Elsendorp, die de reservetitel opeiste.

Rubriek honderdtonners voor Barendonk Wilma

Ook de strijd in de categorie honderdtonners mondde uit in een onderonsje tussen Hermanussen en Sommers. En opnieuw was een roodbonte de sterkste. Barendonk Wilma 322 (v. Acme) van Hermanussen bleef Zandenburg Ohare Zita (v. Ohare) van Sommers voor.

Twee keer reservetitel voor Bloemen

De derde roodbonte die een kampioenstitel op haar naam schreef, was de winnares in de middenklasse: Tienmorgen Thea 37 (v. Agent) van de familie Goossens uit Beers. Zij kreeg Pastors Otje 92 (v. Bub) van de familie Bloemen uit Vredepeel naast zich als reservekampioene.

Bij de vaarzen moest de familie Bloemen nogmaals genoegen nemen met de reservetitel. Hun Secretariatdochter BMV Jet 836 legde het af tegen Rainyrid Beauty 5 (v. Dylan) van melkveebedrijf Krol uit Boekel.

Video van Blik op de Koe

Aan de keuring deden in totaal 39 dieren mee van 13 inzenders. Bekijk hier de video die Piet Janssen van Blik op de Koe maakte van de keuring.