Fokkerij

Roodbonte Jansje 703 schrijft FVZH-wintershow op haar naam

Jansje 703 (v. Jacot) is de eerste roodbonte algemeen kampioene in Noordeloos sinds 2015
Jansje 703 (v. Jacot) is de eerste roodbonte algemeen kampioene in Noordeloos sinds 2015

Op de FVZH-wintershow in Noordeloos heeft Jansje 703 de Piet Ponsprijs in de wacht gesleept.

Met de Jacotdochter van de familie De Groot uit Everdingen kreeg de Zuid-Hollandse keuring voor het eerst sinds 2015 weer een roodbonte algemeen kampioene. Net als op de Dairy Fair Mariënwaerdt afgelopen jaar sleepte Jansje ook de titel in de middenklasse in de wacht. Ze versloeg in die categorie Wilhelmina 602 (v. Lauthority) van Teus van Dijk en Wouter de Bruin uit Giessenburg.

Dubbelslag Van Dijk-de Bruin

Voor Van Dijk en De Bruin verliep de keuring bijzonder succesvol. Behalve de reservetitel in de middenklasse behaalden ze ook een dubbelslag bij de senioren. Geertje 638 (v. Bankroll) bleef in de finale stalgenote Wilhelmina 550 (v. Dempsey) voor. Bovendien domineerden de fokkers uit Giessenburg ook de bedrijfsgroepencompetitie, met zowel het winnende trio als de groep die de reservetitel won.

Opnieuw roodbontsucces bij vaarzen

Bij de vaarzen kreeg het roodbontsucces van Jansje 703 een vervolg. Het was M.H. Alana 42 (v. Unstopabull) van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen die op het hoogste podium terechtkwam. Achter haar belandde De Witboom Nelly 680 (v. Chief) van de familie Versluis uit Ameide op de reservestek.