Fokkerij

Reloader en Woody andermaal lijstaanvoerder

De bijna 500 dochters van Delta Endless rf laten zijn fokwaarde stijgen
De bijna 500 dochters van Delta Endless rf laten zijn fokwaarde stijgen

Willem’s-Hoeve Woody (v. Ranger) heeft zijn toch al hoge productiefokwaarde verder verhoogd. 

De bijna 2000 melkgevende Woodydochters zorgden voor een nog hogere melkvererving, die nu voor Woody op 2223 kg staat. De hoge melkplas in combinatie met voorzichtig positieve gehalten zorgen voor een ongekend hoge Inet van 557 euro. Toch prijkt op basis van NVI Delta Reloader nog voor Woody in de NVI-lijst. Reloader blinkt minder uit in productie, maar de Finderzoon scoort wel sterker in levensduur, uiergezondheid en vruchtbaarheid dan Woody. Ook tijdens vorige draai prijkten de namen van Reloader en Woody aan de top van de NVI-lijst.

In de top vijf voor NVI staan ook twee Duitse stieren. Stiervader Rioaveso (v. Rio) staat op plaats vier, gehaltevererver Summerlake (v. Charley) op plaats vijf.  

Veel benutte Delta Endless

De hoogste nieuwkomer in de NVI-lijst is Delta Endless (v. Jacuzzi). De veelgebruikte roodfactorstier verwelkomt meteen 488 melkgevende dochters en blinkt uit in onder meer vetgehalte. Ook Delta Tornado debuteert met melkgevende dochters. De Skywalkerzoon combineert een flinke melkplas (+1675 kg) met een mooie fokwaarde voor levensduur. Nog meer melk produceren de dochters van Delta Amuse. De Frontlinezoon vererft 2259 kg melk en combineert dat met 107 voor exterieur.

Exterieurstier Random

KI Kampen wijst op de verrichtingen van VDR Shakespeare. De Rangerzoon heeft bijna 1000 melkgevende dochters en scoort net als zijn vader hoog voor beenwerk. Uit de stal van KI Kampen komt ook Koepon Random, eveneens een Rangerzoon. Met 115 voor totaal exterieur prijkt hij bovenaan de lijst met exterieurstieren. Random leverde ditmaal wel 54 euro in voor NVI.