Fokkerij

Rangerdochter Nawootje wint algemeen kampioenschap op Agriflanders

De dagzege in Gent ging naar Rangerdochter Nawootje van de familie Ryckewaert
De dagzege in Gent ging naar Rangerdochter Nawootje van de familie Ryckewaert

Nawootje van Lieven en Frederik Ryckewaert uit Harelbeke heeft op de Agriflanders in Gent het dagkampioenschap en het algemeen kampioenschap zwartbont in de wacht gesleept.

De Rangerdochter was niet voor het eerst succesvol. Ze won in september ook al het algemeen kampioenschap op de West-Vlaamse provinciale prijskamp in Gistel. Met haar lengte, jeugd en sterke beengebruik stak Nawootje in Gent bij de jonge koeien de puik geuierde Lambda Amanda (v. Lambda) van Patrick en Jo Van Hoof en Linda Boonen uit Mortsel de loef af.

Ook seniorkampioene Gistel in de prijzen in Gent

Ook de seniorkampioene van Gistel, Lola van het Zomerbloemhof, viel in Gent opnieuw in de prijzen. De functioneel sterke Reflectordochter van Dries Lahousse uit Elverdinge, die in vier lactaties al ruim 67.000 kg melk produceerde, was in de finale bij de koeien van vijf jaar en ouder te sterk voor Emilio Carrera (v. Emilio) van opnieuw Van Hoof-Boonen.

Vaarzentitel voor Van Hoof-Boonen

Twee keer sleepte de familie Van Hoof-Boonen zilver in de wacht, maar de veehouders uit Mortsel gingen ook met goud naar huis. Bij de vaarzen pakten ze de titel met Bernadette, een sterk geuierde Hotlinedochter die kracht en melkrijkheid fraai combineerde. De door de familie Huybrechts uit Geel gefokte Bernadette kreeg in de finale de meeste concurrentie van Doodhoek Pamflette (v. 1st Grade) van Bart De Craene uit Bassevelde. Zij won de reservetitel.

Bekijk hier de volledige uitslag.