Fokkerij

Piepjonge GH Geertje Grace uitgeroepen tot Miss CowValley

Tijdens CowValley won GH Geertje Grace (v. Chief) de titel Miss CowValley
Tijdens CowValley won GH Geertje Grace (v. Chief) de titel Miss CowValley

Nadat ze bij de vaarzen al kampioen werd, kreeg GH Geertje Grace van Glind Holsteins uit Terschuur ook de titel Miss CowValley op haar naam.

Tijdens de keuring in Scherpenzeel liet de piepjonge Chiefdochter – op 1.11 jaar gekalfd en amper twee maanden aan de melk – Hennie 160 (v. Sidekick) van maatschap Van Ginkel-Iglesias uit Bennekom achter zich. Geertje heeft haar exterieurtalent niet van een vreemde. Haar moeder is de met 93 punten ingeschreven Cheliosdochter Geertje 598. 

Prolongatie voor Jolenbroek Olga

Miss CowValley van vorig jaar, Jolenbroek Olga 23, prolongeerde haar titel als kampioene van de oude koeien. De koe van eigen stier van Reijer Brons uit Terschuur bleef Robart Marnat 13 (v. Topspeed Geert) van de familie Van Ingen uit De Glind voor.

Emeraude wint middenklasse en uierkampioenschap

In de middenklasse ging een stalgenote van Jolenbroek Olga ook voor het kampioenschap, maar deze Jolenbroek Luzanna 184 (v. Silver) werd uiteindelijk reservekampioen. Carf Emeraude 1 kreeg hier het kampioenschap toegewezen. De Jordydochter van vof Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg had volgens de jury veel showuitstraling en won ook nog het uierkampioenschap op de keuring.