Fokkerij

Pegasus neemt de leiding over in Italië

Pegasus verbeterde zijn score met 275 punten en scoort nu 4413 PFT
Pegasus verbeterde zijn score met 275 punten en scoort nu 4413 PFT

Met een winst van 275 punten PFT heeft Idevra Pegasus de leiding gepakt in het Italiaanse PFT-klassement.

De Spectrezoon uit Idevra Royal Pepsi (v. Octavian), die in december nog buiten de top tien viel, verbeterde vooral zijn productievererving. Hij komt uit op ruim 1750 kg melk met +0,15% eiwit op Italiaanse basis. Ook voor exterieur belandt Pegasus met +1,90 in de hogere regionen. Van Pegasus zijn intussen ruim 1500 dochters aan de melk.

Vijf Perseuszonen in top vijftien

Met 4413 PFT blijft Pegasus zijn naaste belager Cirio Agr. Equity Gap Eduardo (4365 PFT) royaal voor. Eduardo, die in de decemberdraai nog op de vierde plaats stond, is een zoon van de Canadese stier Westcoast Perseus (Penmanship x Doorman), die in de aprildraai vijf van zijn zonen in de top vijftien ziet belanden.

Voormalig Italiaans lijstaanvoerder Go-Farm Miura (v. Afterburner) moet iets terrein prijsgeven. Al houdt hij zijn PFT met 4226 bijna op hetzelfde niveau als in december, toch daalt hij van de vijfde naar de zeventiende plek. Was hij in december nog de hoogst scorende Go-Farmstier, nu streven vijf stieren met dezelfde stalnaam hem voorbij.

Gewiss voert genoomlijst aan

De nieuwe koploper in de Italiaanse genoomlijst is G-Plus Gewiss, een Guitarzoon uit de Duitse VH Crowndochter RBB Aurelia. Gewiss verdrijft daarmee Bas Farm Inseme Red King P (Gio P rf x Gywer), de roodbonte aanvoerder van de decemberdraai, naar de tweede plaats.