Fokkerij

Peak Alta Hothand pakt leiding in Canada

De roodbonte Rubels debuteert verdienstelijk tussen de zwartbonten in Canada
De roodbonte Rubels debuteert verdienstelijk tussen de zwartbonten in Canada

Na vier indexdraaien draagt Westcoast Alcove de leiding van het Canadese LPI-klassement over aan Peak Alta Hothand.

Nieuw is Hotlinezoon Hothand niet, maar zijn ruim 300 dochters bezorgen hem nu 3738 LPI en 12 punten voor totaal exterieur en dat is goed voor de nummer 1-positie. Alcove (v. Duke) heeft inmiddels al meer dan 2500 dochters in Canada en ook in Nederland en Vlaanderen kalven zijn dochters af.

Rode Rubels tussen de zwartbonten

Nieuw is S-S-I PR Renegade die op de vijfde plaats debuteert. De zoon van JaltaOak wordt vergezeld door nieuweling Hoogerhorst DG OH Rubels Red op plaats zestien. Niet alleen het feit dat Rubels als rode stier tussen de zwartbonten zijn opwachting maakt is bijzonder, ook dat hij in Nederland werd gefokt is opmerkelijk. De Argozoon is gefokt door Oosterhof Holsteins en Diamond Genetics en stamt uit de familie van keuringsvedette Rainyridge Tony Beauty.

De hoogste exterieurvererver met +16 is Walnutlawn Sidekick (v. Abbot). Zijn moeder Walnutlawn McCutchen Summer is een halfzus van Walnutlawn Solomon (v. Doorman). 

Lonestar uit Missyfamilie

Sandyvalley C Lonestar voert de lijst met genoomstieren aan. Lonestar is een Conwayzoon en neemt met 3934 GLPI duidelijk afstand van Peak Powerstar (v. Wheelhouse) die 3872 GLPI scoort. De stamboom van Lonestar voert terug op de bekende fokkoe Wesswood-HC Rudy Missy.