Fokkerij

Nova wint meeste prijzen tijdens videovaarzenkeuring Silvolde

Bruninkweerd Nova 18 won zowel het algemeen kampioenschap als het publiekskampioenschap
Bruninkweerd Nova 18 won zowel het algemeen kampioenschap als het publiekskampioenschap (foto: Zarènde Gunnink)

Han Wijnbergen heeft tijdens de videovaarzenkeuring van VVB Silvolde de meeste prijzen in de wacht gesleept. 

Met Bruninkweerd Nova 18 (v. Alta Belding) won hij het algemeen kampioenschap, het kampioenschap zwartbont en het publiekskampioenschap. 

Dertien deelnemers bij zwart

Met dertien deelnemers was de categorie zwartbont het sterkst bezet. Nova eindigde in deze categorie voor reservekampioene Kooifarm Runzel 1 (v. Random) van Wim Klein Baltink uit Kring van Dorth. De eervolle vermelding ging naar Roosje 12 (v. Hotline) van Ewald Schut uit Harfsen. 

Esmee sterkste bij roodbont

Esmee Sleumer uit Lochem was met Liz (v. Attraction) de sterkste in de roodbontklasse, die zes deelnemers telde. Esmee eiste achter Nova ook het algemeen reservekampioenschap op. Bij roodbont kreeg de Attractiondochter de meeste concurrentie van Diekers Wa Jennefer (v. Warrior) van Daan Eiting uit Rekken de reservetitel. 

Hendrik Jan Middelbrink uit Megchelen schreef met Keupershof Beatrix (v. Asterix) het kampioenschap bij de kruislingen op zijn naam. In de rubriek fleckvieh werd alleen een eervolle vermelding toegekend. Deze ging naar Hoheit (v. What Else) van Raymond Luesink uit Halle. 

Ook productie telde mee

In de eindbeoordeling telde naast exterieur (60 procent) ook het gemiddelde celgetal en en de verwachte 305 dagenproductie kilo’s vet en eiwit mee (samen 40 procent).