donderdag, 13 april, 2017 Voor bedrijven met zeldzame runderrassen komt een aparte regeling binnen het fosfaatreductieplan. Dat heeft demissionair staatssecretaris Martijn van Dam vandaag bekend gemaakt. De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) had aan de bel getrokken bij Van Dam dat de regeling voor veel negatieve gevolgen zou zorgen voor onder andere de lakenvelder, de Groninger blaarkop en het brandrode rund. Referentiedatum 1 oktober 2016Van Dam geeft aan dat dieren van zeldzame huisdierrassen die na 1 oktober 2016 zijn of worden geboren, worden vrijgesteld van de fosfaatreductieregeling. Hiermee wordt volgens Van Dam de groei van de populatie van de zeldzame rassen niet meer door de regeling belemmerd en juist gestimuleerd om zowel kalveren als hoogdrachtige dieren van de zeldzame rassen aan te houden. De voorwaarde die Van Dam nog stelt is dat de dieren wel moeten worden gemerkt in het I&R-stysteem. Commotie bij burgersVeehouders met zeldzame runderrassen hadden aflopen maanden de nationale media opgezocht om te melden dat zij hun dieren moesten slachten als gevolg van de fosfaatreductieregeling. Dat leverde veel commotie en diverse acties op onder burgers. Klik hier om de brief over de zeldzame runderrassen van Van Dam te lezen.
0 reacties
|
Zeldzame runderrassen toch niet in fosfaatreductieplan
Voor bedrijven met zeldzame runderrassen komt een aparte regeling binnen het fosfaatreductieplan.
Dat heeft demissionair staatssecretaris Martijn van Dam vandaag bekend gemaakt. De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) had aan de bel getrokken bij Van Dam dat de regeling voor veel negatieve gevolgen zou zorgen voor onder andere de lakenvelder, de Groninger blaarkop en het brandrode rund.
Referentiedatum 1 oktober 2016
Van Dam geeft aan dat dieren van zeldzame huisdierrassen die na 1 oktober 2016 zijn of worden geboren, worden vrijgesteld van de fosfaatreductieregeling. Hiermee wordt volgens Van Dam de groei van de populatie van de zeldzame rassen niet meer door de regeling belemmerd en juist gestimuleerd om zowel kalveren als hoogdrachtige dieren van de zeldzame rassen aan te houden.
De voorwaarde die Van Dam nog stelt is dat de dieren wel moeten worden gemerkt in het I&R-stysteem.
Commotie bij burgers
Veehouders met zeldzame runderrassen hadden aflopen maanden de nationale media opgezocht om te melden dat zij hun dieren moesten slachten als gevolg van de fosfaatreductieregeling. Dat leverde veel commotie en diverse acties op onder burgers.
Klik hier om de brief over de zeldzame runderrassen van Van Dam te lezen.
REAGEER