woensdag, 22 maart, 2017 Gesekst sperma lijkt in Nederland en Vlaanderen vooralsnog niet breed ingeburgerd als managementinstrument. Het marktaandeel is bij CRV nooit hoger geweest dan vijf procent, zo blijkt uit een overzicht in een achtergrondverhaal over sperma seksen in Veeteelt. Aandeel maximaal 4,5 procentGesekst sperma is nu sinds tien jaar breed beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. Er blijkt in deze jaren een sterk verband te bestaan tussen marktaandeel en melkprijs. De piek in het gebruik lag met 4,5 procent bijvoorbeeld in de goede melkpijsjaren 2013 en 2014. Afgelopen twee jaar is het marktaandeel gedaald tot 3,6 procent. Benutting genetische potentie‘De laatste tijd zien we het gebuik van gesekst sperma weer iets toenemen’, vertelt Gosse Veninga, die bij CRV verantwoordelijk is voor de genetische producten, in het artikel in Veeteelt. Volgens de manager wijst dit erop dat veehouders nu bewuster bezig zijn met de benutting van de genetische potentie van hun veestapel. Het sterk gestegen gebruik van sperma van Belgisch witblauwe stieren en de grote belangstelling voor merkeronderzoek ziet hij als trends die deze stelling ondersteunen. Een uitgebreid achtergrondartikel over de wereld achter het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen is te lezen in het tweede maartnummer van Veeteelt. Vanaf donderdag 23 maart valt dit nummer bij de lezers in de bus.
0 reacties
|
Sterke link melkprijs en marktaandeel gesekst sperma
Gesekst sperma lijkt in Nederland en Vlaanderen vooralsnog niet breed ingeburgerd als managementinstrument. Het marktaandeel is bij CRV nooit hoger geweest dan vijf procent, zo blijkt uit een overzicht in een achtergrondverhaal over sperma seksen in Veeteelt.
Aandeel maximaal 4,5 procent
Gesekst sperma is nu sinds tien jaar breed beschikbaar in Nederland en Vlaanderen. Er blijkt in deze jaren een sterk verband te bestaan tussen marktaandeel en melkprijs. De piek in het gebruik lag met 4,5 procent bijvoorbeeld in de goede melkpijsjaren 2013 en 2014. Afgelopen twee jaar is het marktaandeel gedaald tot 3,6 procent.
Benutting genetische potentie
‘De laatste tijd zien we het gebuik van gesekst sperma weer iets toenemen’, vertelt Gosse Veninga, die bij CRV verantwoordelijk is voor de genetische producten, in het artikel in Veeteelt. Volgens de manager wijst dit erop dat veehouders nu bewuster bezig zijn met de benutting van de genetische potentie van hun veestapel. Het sterk gestegen gebruik van sperma van Belgisch witblauwe stieren en de grote belangstelling voor merkeronderzoek ziet hij als trends die deze stelling ondersteunen.
Een uitgebreid achtergrondartikel over de wereld achter het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen is te lezen in het tweede maartnummer van Veeteelt. Vanaf donderdag 23 maart valt dit nummer bij de lezers in de bus.
REAGEER