woensdag, 11 november, 2020 De nieuwe Duitse ki-groep Phönix gaat jaarlijks 90 zwartbontstieren, 24 roodbontstieren en 35 vleesstieren voor gebruikskruising inzetten. Dat meldt het blad Milchrind in een interview met Sabine Krüger, de directeur van een van de zes partners in de PhönixGroup. Eerste keus voor grootste partnerMaandelijks selecteert een werkgroep de stierkalveren die aangekocht worden, voornamelijk bij Duitse fokkers. Vervolgens vindt een verdeling plaats over de partners. De sleutel voor de verdeling van de stierkalveren en de gemaakte kosten is het aantal rietjes dat in het boekjaar verkocht is. De partner met de het grootste aandeel rietjes mag in de eerste maand als eerste zijn favoriete stierkalf kiezen. De tweede grootste partner heeft in de volgende maand de eerste keus en zo verder. De stieren blijven voorlopig in eigendom van de partner die de stier gekozen heeft. Het is denkbaar dat de stieren op termijn in gezamenlijk eigendom komen, geeft Krüger aan. Ook de stierenstallen van de aangesloten partners blijven in gebruik, al sluit Krüger niet uit dat een aantal na verloop van tijd gesloten wordt. Bouw eigen ivp-laboratoriumHoge prioriteit heeft volgens Krüger ook de bouw van een eigen ivp-laboratorium, waarvoor de plannen in een vergevorderd stadium zijn. RSH zesde partnerHalf september maakten vijf Duitse ki-organisaties bekend hun fokprogramma’s per 1 januari 2021 samen te voegen onder de naam PhönixGroup. Het gaat om de organisaties RUW, RBB, Qnetics, RinderAllianz en RBW. Intussen heeft Rinderzucht Schleswig Holstein (RSH) zich als zesde partner aangesloten bij de Phönixgroup.
0 reacties
|
Duitse PhönixGroup gaat jaarlijks 90 zwartbontstieren testen
De nieuwe Duitse ki-groep Phönix gaat jaarlijks 90 zwartbontstieren, 24 roodbontstieren en 35 vleesstieren voor gebruikskruising inzetten.
Dat meldt het blad Milchrind in een interview met Sabine Krüger, de directeur van een van de zes partners in de PhönixGroup.
Eerste keus voor grootste partner
Maandelijks selecteert een werkgroep de stierkalveren die aangekocht worden, voornamelijk bij Duitse fokkers. Vervolgens vindt een verdeling plaats over de partners. De sleutel voor de verdeling van de stierkalveren en de gemaakte kosten is het aantal rietjes dat in het boekjaar verkocht is. De partner met de het grootste aandeel rietjes mag in de eerste maand als eerste zijn favoriete stierkalf kiezen. De tweede grootste partner heeft in de volgende maand de eerste keus en zo verder.
De stieren blijven voorlopig in eigendom van de partner die de stier gekozen heeft. Het is denkbaar dat de stieren op termijn in gezamenlijk eigendom komen, geeft Krüger aan. Ook de stierenstallen van de aangesloten partners blijven in gebruik, al sluit Krüger niet uit dat een aantal na verloop van tijd gesloten wordt.
Bouw eigen ivp-laboratorium
Hoge prioriteit heeft volgens Krüger ook de bouw van een eigen ivp-laboratorium, waarvoor de plannen in een vergevorderd stadium zijn.
RSH zesde partner
Half september maakten vijf Duitse ki-organisaties bekend hun fokprogramma’s per 1 januari 2021 samen te voegen onder de naam PhönixGroup. Het gaat om de organisaties RUW, RBB, Qnetics, RinderAllianz en RBW. Intussen heeft Rinderzucht Schleswig Holstein (RSH) zich als zesde partner aangesloten bij de Phönixgroup.
REAGEER