woensdag, 4 januari, 2017 In mei 2017 gaat de CRV-stierlocatie in Beers dicht. De productielocaties van CRV in Giekerk en Harfsen blijven in gebruik. Vanwege een hogere verkoop van rietjes per stier en het eerder selecteren op basis van dna-analyse zijn er minder stierenplaatsen nodig, verduidelijkt CRV de sluiting. Minder productiecapaciteit nodigOok maken steeds meer veehouders gebruik van vleesstieren - vooral Belgisch witblauw - voor de inseminatie van het ondereind van de veestapel. Daarnaast verwacht CRV dat als gevolg van de fosfaatdiscussie het aantal koeien in Nederland in de loop van 2017 gaat dalen. Daarom is er minder productiecapaciteit nodig. Bekende stierenIn Beers hebben decennia lang veel bekende stieren de stallen bevolkt. Van recente datum zijn dat bijvoorbeeld Bouw Finder en De Vlottenburg Fantasy. Ook het Nationaal Veeteeltmuseum is gehuisvest in Beers. Wat de gevolgen van de sluiting voor het museum zijn, is nog niet bekend.
0 reacties
|
CRV sluit stierlocatie Beers
In mei 2017 gaat de CRV-stierlocatie in Beers dicht. De productielocaties van CRV in Giekerk en Harfsen blijven in gebruik.
Vanwege een hogere verkoop van rietjes per stier en het eerder selecteren op basis van dna-analyse zijn er minder stierenplaatsen nodig, verduidelijkt CRV de sluiting.
Minder productiecapaciteit nodig
Ook maken steeds meer veehouders gebruik van vleesstieren - vooral Belgisch witblauw - voor de inseminatie van het ondereind van de veestapel. Daarnaast verwacht CRV dat als gevolg van de fosfaatdiscussie het aantal koeien in Nederland in de loop van 2017 gaat dalen. Daarom is er minder productiecapaciteit nodig.
Bekende stieren
In Beers hebben decennia lang veel bekende stieren de stallen bevolkt. Van recente datum zijn dat bijvoorbeeld Bouw Finder en De Vlottenburg Fantasy.
Ook het Nationaal Veeteeltmuseum is gehuisvest in Beers. Wat de gevolgen van de sluiting voor het museum zijn, is nog niet bekend.
REAGEER