Beenwerk telt voortaan zwaarder mee in Franse exterieurscore


Uier blijft met 43 procent het belangrijkste onderdeel in het Franse exterieurrapport
vrijdag, 9 juli, 2021

Frankrijk verhoogt de weging voor beenwerk in het totaal exterieur. Beenwerk telt voortaan voor een kwart mee.

Dat was voorheen twintig procent. Dat meldt het Franse stamboek Prim’Holstein.

43 procent uier

Uier blijft met 43 procent (was 45 procent) het belangrijkste onderdeel in de Franse exterieurbeoordeling, die vijftien jaar geleden voor het laatst werd aangepast. Het kenmerk melkcapaciteit (20 procent) is nieuw in de bovenbalk. De Franse stamboekinspecteurs kijken voor dat kenmerk onder meer naar inhoud, melktype en hoogtemaat.

Het bovenbalkkenmerk kruis, waarin onder meer kruisligging en kruisbreedte meetellen, weegt voor twaalf procent mee.

Uier en benen even zwaar in Nederland

In Nederland wegen uier en benen even zwaar mee in de totaalscore voor exterieur met elk 35 procent. Frame weegt voor 20 procent mee en type voor 10 procent.


0 reacties

Uier blijft met 43 procent het belangrijkste onderdeel in het Franse exterieurrapport
vrijdag, 9 juli, 2021

Frankrijk verhoogt de weging voor beenwerk in het totaal exterieur. Beenwerk telt voortaan voor een kwart mee.

Dat was voorheen twintig procent. Dat meldt het Franse stamboek Prim’Holstein.

43 procent uier

Uier blijft met 43 procent (was 45 procent) het belangrijkste onderdeel in de Franse exterieurbeoordeling, die vijftien jaar geleden voor het laatst werd aangepast. Het kenmerk melkcapaciteit (20 procent) is nieuw in de bovenbalk. De Franse stamboekinspecteurs kijken voor dat kenmerk onder meer naar inhoud, melktype en hoogtemaat.

Het bovenbalkkenmerk kruis, waarin onder meer kruisligging en kruisbreedte meetellen, weegt voor twaalf procent mee.

Uier en benen even zwaar in Nederland

In Nederland wegen uier en benen even zwaar mee in de totaalscore voor exterieur met elk 35 procent. Frame weegt voor 20 procent mee en type voor 10 procent.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.