donderdag, 23 maart, 2017 De Amerikaanse fokkerijorganisatie ABS brengt nog dit jaar – ook in Nederland en Vlaanderen – sperma op de markt dat volgens een nieuwe methode is geseskst. Dit meldt Jimmy Wolf, conceptmanager fokkerij bij ABS-importeur Heemskerk, in een achtergrondartikel over gesekst sperma in Veeteelt. ABS versus Sexing TechnologiesDe zakelijke wereld achter het seksen van sperma wordt gedomineerd door Sexing Technologies (ST). Dit Amerikaanse bedrijf exploiteert wereldwijd niet alleen honderden machines voor het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen, het heeft ook alle patenten voor de techniek in handen. Het initiatief van ABS om een eigen methode te ontwikkelen leidde in de Verenigde Staten tot een serie rechtszaken. ABS kreeg hoge boetes opgelegd, maar kreeg van de rechter wel de ruimte om door te gaan met de ontwikkeling. Kwaliteit vergelijkbaarOver de achtergronden van de techniek die ABS toepast, kan Wolff niets zeggen. Wel wil hij kwijt dat het nieuwe product voor wat betreft het gegarandeerde percentage vrouwelijke zaadcellen en bevruchtend vermogen niet onderdoet voor sperma dat via de methode van ST is gesekst. Geen prijsdaling verwachtWolff verwacht voorlopig niet dat concurrentie in de markt zal leiden tot een daling van de prijs voor gesekst sperma. Het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen is en blijft een proces met een hoge kostprijs. Bovendien heeft ABS veel investeringen gedaan in de ontwikkeling van de techniek. Deze zullen moeten worden terugverdiend.
0 reacties
|
ABS introduceert nieuwe techniek voor gesekst sperma
De Amerikaanse fokkerijorganisatie ABS brengt nog dit jaar – ook in Nederland en Vlaanderen – sperma op de markt dat volgens een nieuwe methode is geseskst.
Dit meldt Jimmy Wolf, conceptmanager fokkerij bij ABS-importeur Heemskerk, in een achtergrondartikel over gesekst sperma in Veeteelt.
ABS versus Sexing Technologies
De zakelijke wereld achter het seksen van sperma wordt gedomineerd door Sexing Technologies (ST). Dit Amerikaanse bedrijf exploiteert wereldwijd niet alleen honderden machines voor het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen, het heeft ook alle patenten voor de techniek in handen.
Het initiatief van ABS om een eigen methode te ontwikkelen leidde in de Verenigde Staten tot een serie rechtszaken. ABS kreeg hoge boetes opgelegd, maar kreeg van de rechter wel de ruimte om door te gaan met de ontwikkeling.
Kwaliteit vergelijkbaar
Over de achtergronden van de techniek die ABS toepast, kan Wolff niets zeggen. Wel wil hij kwijt dat het nieuwe product voor wat betreft het gegarandeerde percentage vrouwelijke zaadcellen en bevruchtend vermogen niet onderdoet voor sperma dat via de methode van ST is gesekst.
Geen prijsdaling verwacht
Wolff verwacht voorlopig niet dat concurrentie in de markt zal leiden tot een daling van de prijs voor gesekst sperma. Het scheiden van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen is en blijft een proces met een hoge kostprijs. Bovendien heeft ABS veel investeringen gedaan in de ontwikkeling van de techniek. Deze zullen moeten worden terugverdiend.
REAGEER