Fokkerij

Negenjarige Sabbiona Tiky wint Italiaanse titel

Met haar negen jaar was Sabbiona Tiky in Montichiari de oudste deelneemster
Met haar negen jaar was Sabbiona Tiky in Montichiari de oudste deelneemster (foto: Guillaume Moy)

Sabbiona Tiky heeft in Montichiari de nationale Italiaanse show op haar naam geschreven.

De Doormandochter van het Sabbiona-bedrijf van Francesco, Ireneo en Lorenzo Ciserani was met haar negen jaar de oudste deelneemster aan de nationale show. Dit voorjaar speelde Tiky ook de hoofdrol op de internationale show in Montichiari.

Reservekampioene won eerder bij jonge koeien

Achter Tiky won de zesjarige Licorice (v. Mogul) van het fokbedrijf Nure de reservetitel. Licorice viel niet voor het eerst in de prijzen tijdens de nationale Italiaanse show. Vier jaar geleden won de Moguldochter de titel bij de jonge koeien. De eervolle vermelding in Montichiari ging naar Denverdochter Nevada van het bedrijf La Corte di Dotti.

Emily sterkste bij jonge koeien

Bij de jonge koeien was Piniere Farm Octane Emily van Giuseppe Dabbene en Giovanni Oddenino de sterkste. De twee keer gekalfde Octanedochter verwees Isolabella Emma (v. Kudos) van het gelijknamige bedrijf Isolabella naar het zilver. De eervolle vermelding was voor Fantasy Ferveza, een net 26 maanden oude Konraddochter van Guido en Ezio Oitana.

De hele zwartbontkeuring is hier terug te kijken. Het aanwijzen van de algemeen kampioene vindt op 6:53 uur van de video plaats.