Fokkerij

Nazaat van Regancrest-PR Barbie pakt seniortitel in Osnabrück

De winnaars in de middenklasse: Faible en Safari (foto: OHG)
De winnaars in de middenklasse: Faible en Safari (foto: OHG)

Op de Schwarzbunttage in Osnabrück heeft GHO Chanel (v. Ladd P) de seniortitel in de wacht gesleept.

De vijfjarige Ladd P-dochter van de familie Niermann uit Schiplage was een van de jongste deelnemers in de rubriek oudere koeien. Ze versloeg in de finale Lesly (v. Jetset) van de familie Redecker uit Schwagstorf. Chanel heeft haar exterieurtalent niet van een vreemde. Haar stamboom, die terugvoert op de Amerikaanse Regancrest-PR Durham Barbie, telt tien generaties excellente koeien op een rij.

Deelnemers uit jongste rubrieken winnen

Ook in de middenklasse en bij de vaarzen gaf het Luxemburgse jurylid Armand Braun beide keren de voorkeur aan een deelneemster uit de jongste rubriek. In de middenklasse wees hij Faible (v. Lambda) van het bedrijf Schulze-Placke uit Vennermoor aan als winnares. Op de reservestek belandde Safari (v. 1st Grade) van Reinhard Annen uit Loxten, de fokker van de Duitse stier Ramos.

Voor het eerst in drie jaar

Het was voor het eerst in drie jaar dat de Osnabrücker Schwarzbunttage weer plaatsvonden. Bij de vaarzen zegevierde de hoornloze GNH Oceana (v. Mirand PP) van Milchhof Kilver uit Ostkilver. Oceana bleef in de eindstrijd Willow (v. Sidekick) van de familie Wortmann uit Hesselteich voor.