Fokkerij

Na succes in Noordeloos pakt Jansje 703 ook titel op Dairy Fair

Na succes in Noordeloos wint Jansje 703 nu ook op de Dairy Fair (foto: Tessa van Sterkenburg/Agrishoots)
Na succes in Noordeloos wint Jansje 703 nu ook op de Dairy Fair (foto: Tessa van Sterkenburg/Agrishoots)

Jansje 703 (v. Jacot) mag zich een jaar lang de Barones van Mariënwaerdt noemen.

De roodbonte pupil van de familie De Groot uit Everdingen won op de Dairy Fair Mariënwaerdt in Beesd het algemeen kampioenschap. Eerder dit jaar slaagde ze daar ook in op de FVZH-wintershow in Noordeloos.

Van kampioene midden naar kampioene oud

Jansje viel in Beesd niet voor het eerst in de prijzen. Vorig jaar eiste ze de titel in de middenklasse op bij roodbont. Dit jaar streek ze de zege op in de categorie roodbont oud. In die klasse liet Jansje Van de Ambtse Rita 7472 (v. Bolt) van Dick en Ellis van Zetten uit Kesteren achter zich.

De familie Van Zetten viel nogmaals in de prijzen in de middenklasse. Met Van de Ambtse Mariska 86 (v. Jotani) wonnen de melkveehouders uit Kesteren nogmaals een reservetitel. De Jotanidochter hoefde alleen Batouwe Jrd Belladonna (v. Jordy) van Batouwe Holsteins uit Dodewaard voor te laten gaan. De Van de Ambtse-koeien vormden ook de beste bedrijfsgroep bij roodbont.

Alana wint in Noordeloos én Beesd

Bij de roodbonte vaarzen deed M.H. Alana 42 (v. Unstopabull) hetzelfde als algemene kampioene Jansje 703. Na de vaarzentitel in Noordeloos won de pupil van Merwehoeve de Groot uit Herwijnen nu ook de vaarzentitel in Beesd. In haar kielzog volgde Welland Doortje 91 (v. Splashy) van de familie Van der Wel uit Hoogblokland.

Drie jaar op rij prijs voor Lena

Bij zwartbont lukte het Lena 622 (v. Hotline) van de familie Aalberts uit Zetten om voor het derde jaar op rij in Beesd in de prijzen te vallen. Na twee keer een reservestek, als vaars en in de middenklasse, slaagde ze er nu – opnieuw in de middenklasse - wel in om op de hoogste trede van het podium te belanden. De vaarzenkampioene van 2022, Bertha 211 (v. Chief) van de firma De Groot uit Everdingen, mocht zich naast Lena opstellen als reservekampioene.

Isabel volgt Bertha op

De opvolger van Bertha 211 bij de zwartbontvaarzen werd HBC Isabel van Jamie van ’t Hoff en Schouten Holsteins, een Awesomedochter uit de bekende Aftershockdochter Seeger’s Indiana. Watermolen 1st Grade Pato – gefokt door Martin de Groot en eigen aan firma De Groot uit Everdingen – sleepte de reservetitel bij de vaarzen in de wacht. Firma De Groot stelde ook de beste bedrijfsgroep bij zwartbont samen.

M.H. Jacobs Julia 7 (v. Adonis) van Merwehoeve de Groot was de sterkste in de klasse zwartbont oud. De Adonisdochter verwees J.S. Olivia (v. Golden Dreams) van vof Jongsteins uit Hoogblokland naar het zilver.