Fokkerij

Martin de Man prolongeert titel op NK veebeoordelen voor studenten

De winnaars van het NK veebeoordelen voor studenten: van links naar rechts Jarwin de Man, Martin de Man en Tim Lammersen (foto: Teus van Herk)
De winnaars van het NK veebeoordelen voor studenten: van links naar rechts Jarwin de Man, Martin de Man en Tim Lammersen (foto: Teus van Herk)

Voor het tweede jaar op rij heeft Martin de Man het NK veebeoordelen voor studenten gewonnen.

Ook op het jaarlijkse NK veebeoordelen van Coöperatie CRV en NAJK viel De Man afgelopen jaar in de prijzen. Hij veroverde met een vierde plek toen de aanmoedigingsprijs.

Winnaar krijgt concurrentie van broer

De student van Wageningen Universiteit kreeg op het bedrijf van Merwehoeve de Groot de meeste concurrentie van zijn broer Jarwin van HAS Den Bosch. Jarwin eindigde in Herwijnen op de tweede plaats met 275 punten, tien punten minder dan zijn broer.

Mede dankzij hun hoge scores voor de mondeling toelichting – een 9,5 en een 9 – bleven de broers De Man hun tegenstanders royaal voor. Op de derde plek eindigde Tim Lammersen van Wageningen Universiteit met een score van 228 punten.

Wageningen UR wint scholencompetitie

Aan het NK veebeoordelen voor studenten, dat werd georganiseerd door de Landelijke Studenten Commissie Veebeoordelen, deden in totaal 33 studenten mee van vijf verschillende hogescholen. Met een totaal van 551 punten won de afvaardiging van Wageningen UR de scholencompetitie, gevolgd door HAS Den Bosch met 539 punten.