Fokkerij

Mark Nutsford en Thomas Ender keuren op HHH-show

Mark Nutsford heeft een lange staat van dienst als jurylid; hier is hij actief op het EK in Libramont (foto: Els Korsten)
Mark Nutsford heeft een lange staat van dienst als jurylid; hier is hij actief op het EK in Libramont (foto: Els Korsten)

Mark Nutsford, Thomas Ender en Albertine Racer Palthe komen dit jaar op de HHH-show in actie als jurylid.

Alle drie zouden ze ook afgelopen jaar in de ring verschijnen op de HHH-show, die toen vanwege corona op het laatste moment moest worden afgeblazen.

Nutsford keurt zwartbonten

Mark Nutsford neemt de zwartbontkeuring voor zijn rekening. Het is niet de eerste kennismaking van Nutsford met de HHH-show. In 2013 zette hij de roodbonten op volgorde en twee jaar daarvoor kwam hij in actie bij de Young Breeders.

Nutsford heeft een lange staat van dienst als jurylid. Hij jureerde in meer dan twintig landen met als hoogtepunt van zijn carrière het Europees kampioenschap in Libramont in 2019. Samen met zijn vrouw Susan is Nutsford eigenaar van Riverdane Holsteins. In het Engelse Middlewich melken ze 230 koeien.

Eerste HHH-optreden voor Ender

Voor Thomas Ender wordt het wel zijn eerste optreden op de HHH-show. De Zwitser is deeltijd hoofdinspecteur bij het Zwitserse stamboek en is samen met zijn broer eigenaar van Hellender Holsteins, een bedrijf met 35 rood- en zwartbontkoeien. Net als Nutsford was Ender actief als jurylid op shows in meerdere Europese landen, waaronder de Belgische nationale show in 2017.

Racer Palthe in actie bij Young Breeders

Nutsford en Ender nemen beide ook een deel van de jurering van de Young Breeders-competitie voor hun rekening. Het derde jurylid bij de Young Breeders is Albertine Racer Palthe, die samen met haar man Gert-Jan melkveebedrijf Het Teussink in De Lutte runt. Racer Palthe heeft uitgebreide ervaring als cowfitter en jureerde verschillende showmanshipwedstrijden in binnen- en buitenland.

Nieuwe locatie in Leeuwarden

De HHH-show vindt dit jaar plaats vrijdag 4 en zaterdag 5 november op een nieuwe locatie, in het WTC Expo in Leeuwarden.