Fokkerij

Madagascar sleept titel in de wacht in Sint-Niklaas

Voor de keuring in Sint-Niklaas waren een kleine 80 dieren ingeschreven, inclusief ongekalfde dieren
Voor de keuring in Sint-Niklaas waren een kleine 80 dieren ingeschreven, inclusief ongekalfde dieren

Op de fokveedag in Sint-Niklaas is Madagascar van Geert en Glenn Verhelst opnieuw in de prijzen gevallen. De Silverdochter, die eerder al eens prijzen pakte in Bogaarden en Beveren, won in Sint-Niklaas het kampioenschap bij de koeien.

Bijna boekten de melkveehouders uit Melsele een dubbelslag, maar Madagascars stalgenote Marieke (v. Monterey) bleef steken op de derde plek. Tussen Madagascar en Marieke in nestelde de roodbonte Pigeon Farm DB Holly (v. Diamondback) van Bart Staels uit Wetteren zich op de reservestek. Holly werd ook uitgeroepen tot kampioen roodbont.

Titel bij roodbontvaarzen voor Portop

Waar bij de oudere koeien rood- en zwartbonten in één ring liepen, waren de vaarzen wel ingedeeld per kleurslag. Zo zegevierde Beveren Broecke Portop (v. Power) van Tom Van de Vyver uit Melsele bij de roodbontvaarzen. Achter haar veroverde Elga Rubels (v. Rubels) van Nele Verhelst uit Moerbeke het zilver.

Regina De Smet en Mieke Vander Schueren uit Idegem gingen aan de haal met de titel bij de zwartbontvaarzen. Hun Poeckie van de Ighemkouter (v. Luster P) was te sterk voor Hotlinedochter Doodhoek Qubiza van Bart De Craene uit Bassevelde.

De titel voor de beste bedrijfsgroep kwam op naam van Tom Van de Vyver.