Fokkerij

Koppositie en hoogste debutant voor Canadese Renegade

Renegade neemt de leiding in het Canadese LPI-klassement
Renegade neemt de leiding in het Canadese LPI-klassement

In Canada heeft S-S-I Pr Renegade (Oak x Millington) goede zaken gedaan tijdens de augustusdraai.

De nummer drie van de aprildraai verbeterde zijn LPI met bijna 100 punten tot 3781 LPI. Renegade dankt zijn opmars aan een verbetering van zijn melkvererving (van 979 naar 1231 kg melk) en een stijging voor exterieur (van +7 naar +9). Van Renegade zijn intussen 189 dochters aan de melk.

Zoon van Renegade hoogste nieuwkomer

Ook als stiervader trekt gehaltevererver Renegade de aandacht. Zijn zoon Regan-Danhof Capone is met een zevende plaats in het LPI-klassement de hoogste nieuwkomer. Zijn ruim 200 dochters laten zien dat Capone op Canadese basis veel melk vererft (+2130 kg) met een plus voor eiwit (+0.15). Daarnaast scoort hij +12 voor exterieur.

Yohei raakt koppositie kwijt

De koploper van de aprildraai, Denovo 15069 Yohei, geeft wat terrein prijs. De Yodazoon raakte 400 kg melk kwijt en valt daardoor terug naar de derde plek. Ook in het Pro$-klassement moet Yohei de leiding afstaan. Daar neemt Blumenfeld Gdanc Rumble de kop over.

In de genoomlijst prijken twee zonen van 3Star OH Ranger Red (Rubels x Salvatore) uit Progenesis Zazzle Penguin op de eerste plek. Het duo Progenesis Punch en Peyto scoort 3956 gLPI.