Fokkerij

Keuringskoe Bons-Holsteins Koba 245 voor de helft verkocht

Koba 245
Bons-Holsteins Koba 245 komt deels in Canadese handen

De recent met 94 punten ingeschreven koe Bons-Holsteins Koba 245 komt voor de helft in handen van het Canadese bedrijf Beslea Farms.

De Doormandochter van de familie Bons uit Ottoland won begin deze maand het algemeen reservekampioenschap tijdens de internationale show in het Italiaanse Cremona.

Koba’s in Noord-Amerika

Het is al de zesde koe die Nico en Lianne Bons voor de helft verkopen. ‘De meeste van deze koeien hebben we nu samen met eigenaren uit Noord-Amerika’, legt Nico Bons uit. ‘Naast het feit dat we de opbrengst nodig hebben voor onze bedrijfsvoering en het showen van onze koeien, hoop ik dat er op deze manier uiteindelijk ook dieren met onze stalnaam en uit onze koefamilies aan keuringen in Noord-Amerika zullen deelnemen.’

De afspraak met de kopers is dat de helft van de embryo’s voor de nieuwe eigenaren is. De eerste kalveren van de verkochte dieren zijn inmiddels geboren.

Geen eendagsvlieg

‘Dat er ook voor Koba 245 nieuwe kopers zichzelf hebben gemeld, vind ik ook echt een opsteker’, aldus Nico Bons. ‘We hebben duidelijk laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn en zowel nationaal als internationaal mee doen op keuringen. Dat geeft vertrouwen in onze aanpak en onze koeien, waardoor er blijvende belangstelling is.’