Fokkerij

Julia 472 is favoriet bij videokeuring van fokclub Loenen

Bij de vaarzen werd Julia 472 van Van Essen kampioene
Bij de vaarzen werd Julia 472 van Van Essen kampioene

Nadat ze bij de vaarzen al als winnaar werd aangewezen, werd Julia 472 (v. Carnival) van de familie Van Essen uit Beemte Broekland ook de publiekskampioene van de videokeuring van fokclub Loenen en omstreken.

De roodbonte Carnivaldochter versloeg bij de vaarzen Larissa 27, een Pepperdochter van melkveebedrijf Kamphuis uit Oene. 

Bij de rubriek koeien werd de top drie een drietal uit de stal van Johan Uenk uit Nijbroek. Sodandochter JU Lonia 232 had van de drie de beste papieren; zij belandde bovenaan. Plaats twee en drie gingen respectievelijk naar JU Dora 590 (v. JU de Pol Guus) en JU Lonia 254 (v. Lord Red P).

Concurrentie van stalgenoot

Bij de koeien met een productie van meer dan 80.000 kg melk kwam Tinie 103 van de Weerd (v. Ditmar) als beste uit de bus. De koe uit de stal van maatschap De Bruin-Kloosterboer uit Tonden had de meeste concurrentie van stalgenote Gretha 45 van de Weerd (v. Kodak), die al ruim 97.000 kg melk produceerde. Toch kreeg Tinie, die al bijna 124.000 kg melk met 3,72% eiwit produceerde, uiteindelijk de hoogste stek toegewezen.

De kampioenskoeien komen allemaal voorbij in deze video