Fokkerij

Jacuzzi versterkt koppositie met hogere productiefokwaarden

Delta Emoji P (v. Eloy) is de vierde zoon van Caudumer Lol 422 PP die CRV vermarktt
Delta Emoji P (v. Eloy) is de vierde zoon van Caudumer Lol 422 PP die CRV vermarktt

Meer melk en hogere gehalten zorgen er voor dat de productiefokwaarde van Delta Jacuzzi na de indexdraai van vandaag met 48 euro Inet is gestegen.

Jacuzzi verstevigde daarmee zijn leidende positie in de roodbonte NVI-lijst. De Livingtonzoon heeft inmiddels bijna 2000 melkgevende dochters en wordt op de voet gevolgd door Delta Jakarta. Rosebudzoon Jakarta komt niet op de stierenkaart, omdat hij is afgevoerd.

Stiervader Anreli in de top tien

Bentehoek Andy prijkt op de vierde plaats. Hij heeft voor het eerst Nederlandse melkgevende dochters. De Anrelizoon van AI Total kreeg eerder al in Duitsland een fokwaarde waar hij inmiddels ook met melkgevende dochters in de top drie staat. Stiervader Kingfarm Holsteins Anreli staat zelf ook nog in de top tien. De Riverboyzoon steeg deze draai nog 27 punten NVI, ondanks dat zijn fokwaarde is gebaseerd op 4700 dochters.

Nova Starzonen

Met Apina Lambada en Apina Movistar komen er twee Nova Starzonen de lijst binnen. De broers stammen uit de Massiafamilie. Lambada van KI Kampen is een hogere productievererver dan Movistar van KI Samen, maar beide reiken ze tot 105 voor totaal exterieur.

Superstiermoeder Lol 442 PP

Delta Borax voert de lijst aan bij de roodbonte genoomstieren. Van de jonge Poppe Freestylezoon is nog geen sperma beschikbaar, maar hij combineert hoog exterieur met prima productiefokwaarden. Borax verwijst voormalig koploper DG DV Rammstein van AI Total, die zijn fokwaarden op peil hield, naar de tweede positie.

Opvallend bij roodbont is de rol van superstiermoeder Caudumer Lol 422 PP. CRV meldt dat de vierde zoon van de homozygote hoornloze Handy P dochter aan het aanbod wordt toegevoegd. Ditmaal is dat Delta Emoji P (v. Eloy) met 314 NVI en 109 exterieur. Eerder gingen zijn halfbroers Delta Launch PP (v. Jopper), Delta Louis P (v. Gywer) en Delta Cartoon P (v. Alta Top) hem voor. Lol 442 is daarnaast ook de grootmoeder van Delta Firestone (v. Eloy), de nummer vier in de NVI-rangschikking. Hij is overigens geen drager van het hoornloosheidgen.