Fokkerij

Heerenbrink Angelina prolongeert HHH-titel

De inmiddels drie keer gekalfde Heerenbrink Angelina won voor de tweede keer op rij het algemeen kampioenschap (foto: Els Korsten)
De inmiddels drie keer gekalfde Heerenbrink Angelina won voor de tweede keer op rij het algemeen kampioenschap (foto: Els Korsten)

Voor de tweede keer op rij heeft Heerenbrink Angelina het algemeen kampioenschap gewonnen op de HHH-show. 

Met haar fraaie mix van melktype en kracht en puike uier toonde de inmiddels drie keer gekalfde Devourdochter van Jan, Irma en Thomas Steegink uit Okkenbroek en ALH Genetics zich opnieuw de sterkste. Als klap op de vuurpijl voerde Angelina ook de winnende bedrijfsgroep zwartbont van de familie Steegink aan. 

Algemeen reservekampioenschap voor Bertha

Devourdochter Angelina won net als vorig jaar ook de titel in de middenklasse. Ze kreeg in die klasse de meeste concurrentie van de heel complete Bertha 211 (v. Chief) van firma De Groot uit Everdingen, die Angelina op het podium ook vergezelde als algemeen reservekampioene. De eervolle vermelding in de middenklasse werd een prooi voor Amvh Pietje 1303 (v. Aristocrat) van Abbink Melkveehouderij vof uit Vriezenveen. 

Van Fries kampioene naar HHH-seniorkampioene

De kersverse Friese kampioene Topcross Janice 1 van Jaap en Ina Jacobi uit Garijp trok de winst bij de oudere koeien naar zich toe. Met haar mooie overgangen en kwaliteitsuier bleef de Charitymandochter in de finale Bons-Holsteins Roza 76 voor, een Dempseydochter met een sterk frame van Nico en Lianne Bons uit Ottoland. De fraaie balanskoe Remonte 60 (v. Malki) van Gerrit Heuver uit Wierden won de eervolle vermelding.

Vaarzenkampioene uit Cosmopolitanfamilie

Waar de algemeen kampioene uit de Apple-familie stamde, fokte de familie Albring uit de Cosmopolitanfamilie vaarzenkampioene Drouner Cosmo 1836. Met haar fraaie melktype en vast aangehechte uier rekende Cosmo af met de stijlvolle HBC Lambda Ilona (v. Lambda) van Schep Holsteins Holland uit Bergambacht. De spijkerharde Bons-Holsteins Dikkie 216 (v. Master) van Nico en Lianne Bons pakte de eervolle vermelding.