Fokkerij

Grote variatie aan winnaars op fokveedag Bathmen/Laren

Klarien 62 (v. Attraction) van de familie Schilderinck won de vaarzentitel bij roodbont (foto: Floor Schut)
Klarien 62 (v. Attraction) van de familie Schilderinck won de vaarzentitel bij roodbont (foto: Floor Schut)

Op de fokveedag Bathmen/Laren waren de prijzen mooi verdeeld. In totaal acht bedrijven namen een individuele kampioenstitel mee naar huis. 

Dubbelslag Holmer

Alleen de familie Holmer uit Laren slaagde erin om een dubbelslag te slaan. In de middenklasse zwartbont verdeelden stalgenoten Holbra Charende 1 (v. Lambda) en Holbra Joy 2 (v. Casper) de titels. Charende won het goud, voor Joy was het zilver.

Bij de zwartbontvaarzen zegevierde Jitske 215 van Hendrik-Jan Arendsen Raedt uit Barchem. De Undercoverdochter liet Gotink’s Marian 1007 (v. Belding) van Berends Dairy uit Warnsveld achter zich.

Treetje hoger dan vorig jaar

Rinus Bronzewijker uit Bathmen nam de titel bij de oudere zwartbonten in ontvangst voor Oleander 7. De Bertildochter kwam daarmee een treetje hoger dan vorig jaar, toen ze de reservetitel opeiste. Nu ging de reservetitel naar Oosterbrook Acmノ S Hanillo (v. Hanillo) van melkveebedrijf Heijink uit Laren.

Nog meer prijzen voor Bronzewijker

Bronzewijker kwam ook in actie tijdens de roodbontkeuring. Met Sien 463 (v. Ammo P) legde hij beslag op de titel in de middenklasse. Sien eindigde voor Nijkamp Ella 154 (v. Julandy) van de familie Bouwmeester uit Lochem.

Dertourdochter Soetten Botter Almacht 53 van Ewald Schut en Wilja Oudenampsen uit Harfsen pakte de titel bij de roodbonte senioren. Ze eindigde voor Roelie 210 (v. Kelvin) van opnieuw Bronzewijker.

Klarien wint vaarzentitel

Bij de roodbontvaarzen eindigde Klarien 62 (v. Attraction) van de familie Schilderinck uit Laren op de hoogste plek. In haar kielzog won Huntje Holstein Anemoon 291 (v Andy) van Henk Oudenampsen en Ria Ruiterkamp uit Laren de reservetitel.