Fokkerij

Goya schrijft Zwitserse nationale op haar naam

Edwin Steiner leidt Goya (O’Kaliber) naar het algemeen kampioenschap (foto: Guillaume Moy)
Edwin Steiner leidt Goya (O’Kaliber) naar het algemeen kampioenschap (foto: Guillaume Moy)

Op de Zwitserse nationale show in Bulle domineerden Edwin en Britte Steiner-Nooijens uit Wollerau de zwartbontkeuring.

Het Zwitsers-Nederlandse paar sleepte met de achtjarige Goya (v. O’Kaliber) het algemeen kampioenschap zwartbont in de wacht. Bij de jonge koeien was het opnieuw raak met S Bro Crushabull Eliz (v. Crushabull).

Eervolle vermelding voor Esprit

Goya is in gezamenlijk eigendom met La Waebera, All Nure en Matteo en Pietro Michili. De met 95 punten ingeschreven O’Kaliberdochter rekende in Bulle af met de vierjarige Clos Du Praz Chief France (v. Chief) van Jean-Louis Fragnière uit Avry-devant-Pont. De eervolle vermelding ging naar de bijna negen jaar oude Sunibelle Dempsey Esprit (v. Dempsey) van Känel, Sudan, Jones, Conroy, Agriber en Serrabassa, die vorig jaar in Bulle nog de reservetitel op haar naam schreef.

Op 22 maanden gekalfd

Het Canadese jurylid Yan Jacobs koos bij de jonge koeien voor S Bro Crushabull Eliz, die in september kalfde op een leeftijd van 22 maanden. De Crushabulldochter, die een moeder en een grootmoeder met 93 punten heeft, klopte in de finale Azura (v. Helix) van Nicola Pedrini uit Airolo, die de Helixdochter nog geen maand voor de keuring kocht.

P’tit Coeur Power Barbajolie (v. Power) bemachtigde de roodbonttitel (foto: Guillaum Moy)
P’tit Coeur Power Barbajolie (v. Power) bemachtigde de roodbonttitel (foto: Guillaume Moy)

Barbajolie wint roodbontkeuring

Bij roodbontkeuring slaagde All-Star Agent Elegance er niet in haar titel te prolongeren. De Agentdochter moest genoegen nemen met een tweede plaats in haar rubriek. De hoogste eer bij roodbont was dit jaar voor P’tit Coeur Power Barbajolie (v. Power) van Roger Frossard uit Les Pommerats. Naast haar mocht Delary HF Daniel Lilitop (v. Daniel) van Savary-Delabays-Seydoux uit Sâles zich opstellen als reservekampioene.

De eervolle vermelding bij roodbont ging naar Schrago Power Attika (v. Power) van de broers Schrago uit Middes. Attika kan bogen op een bijzondere afstamming. Haar overgrootmoeder is de bekende, met 97 punten ingeschreven Suard-Red Jordan Irene.

Juniorentitel voor Alina

Künzi’s Power Alina van Rolf Künzi uit Süderen ging met de juniorentitel roodbont naar huis. De Powerdochter kreeg in Bulle de meeste tegenstand van Güdel’s Agent Wedding van Roland en Nicole Gerber uit Eggiwil.