Fokkerij

Go-Farmstieren domineren Italiaanse indexdraai

Gehaltevererver Go-Farm Miura heeft al bijna 1000 melkgevende dochters in Italië
Gehaltevererver Go-Farm Miura heeft al bijna 1000 melkgevende dochters in Italië

Vijf van de tien hoogste stieren in de Italiaanse PFT-lijst dragen de stalnaam Go-Farm. Het Italiaanse fokbedrijf Go-Farm drukt daarmee een grote stempel op de decemberdraai.

De koplopers levert Go-Farm niet. Die eer gaat naar de Duits gefokte stieren RR Ghibli en KHE Kubrick. Ghibli is een Silverzoon uit de Ritafamilie van het Duitse fokbedrijf Reinermann. Kubrick is een Afterburnerzoon. Hij is weliswaar gefokt in Duitsland, maar wie zijn stamboom uitpluist komt terecht bij de Noord-Amerikaanse koefamilie van Wa-Del Blackstar Martha.

Gehalteverervers Miura en Sprite

De hoogste Go-Farm stier staat op de vijfde plaats en is Go-Farm Miura. De zoon van Afterburner stamt uit de familie van Beshore Rotate Bupplyn Jody. De gehaltevererver heeft in Italië al bijna duizend melkgevende dochters. Go-Farm Iseme Sprite is eveneens een Afterburnerzoon en prijkt op de zesde plaats. Sprite komt wel uit een andere familielijn als Miura, maar is eveneens een vererver van hoge gehalten.

Hoornloze roodbonte King op kop in genoomlijst

Ook in de genoomlijst duikt de naam Go-Farm veelvuldig op. Zo prijkt Go-Farm Scatman (v. Einstein) op plaats zes en telt de top 50 GPFT in totaal tien Go-Farmstieren. Koploper is echter Bas Farm Inseme King Red P. De  zoon van Gio P is nota bene een hoornloze, roodbonte stier die brutaal aan kop gaat. De stamboom van King bevat na Gio P ook stieren als Gywer en Kerrigan.