Fokkerij

Go-Farm blijft dominant in Italiaanse PFT-lijst

Go-Farm Bernini staat in Italië op de tweede plaats in de PFT-lijst
Go-Farm Bernini staat in Italië op de tweede plaats in de PFT-lijst

Met tien stieren in de top 25 stieren met melkgevende dochters is de stalnaam Go-Farm weer dominant aanwezig in de Italiaanse PFT-lijst

Het Italiaanse melkveebedrijf levert weliswaar niet de koploper, dat blijft Riozoon Yoox, maar Go-Farm domineert de Italiaanse decemberdraai. Zo staan de volle broers Go-Farm Bernini en Go-Farm Bulova met 4382 PFT en 4321 PFT op de plaatsen twee en drie. De Guaranteebroers hebben een gelijkwaardig productieprofiel, maar Bernini vererft fraaier exterieur en vooral betere uiers. Ook Go-Farm Inseme Spirte is meer een gehaltevererver. De Afterburnerzoon prijkt ondanks zijn negatieve melkvererving toch op de zesde plaats, omdat hij een hoge Italiaanse fokwaarde heeft voor vet en eiwit.

Veelgebruikte stieren

Voormalig lijstaanvoerder Go-Farm Miura (v. Afterburner) heeft inmiddels ruim 1000 dochters, maar valt net buiten de top tien. In de top 25 heeft R DG Neutron (v. Charly) dankzij meer dan 5000 dochters de meeste nakomelingen. Ook een voormalig lijstaanvoerder is Pegasus. Hij verliest andermaal melk en zijn 2200 dochters bezorgen hem nu 4131 PFT.

Zinglerzonen aan zet in genoomlijst

In de lijst met genoomstieren levert Go-Farm de koppositie via Go-Farm Abacuc. Hij is een van de vele Peak Alta Zinglerzonen die de gPFT lijst domineren. Op de tweede plaats staat Ecbert, een Duits gefokte Gladiuszoon.