Fokkerij

Geertje 638 wint algemeen kampioenschap in Noordeloos

Geertje 638 won in Noordeloos zowel het algemeen kampioenschap als de titel bij de senioren (foto: Fleur Maartje Bakker)
Geertje 638 won in Noordeloos zowel het algemeen kampioenschap als de titel bij de senioren (foto: Fleur Maartje Bakker)

Geertje 638 heeft op de FVZH-wintershow in Noordeloos het algemeen kampioenschap in de wacht gesleept. 

De zeven jaar oude Bankrolldochter van Teus van Dijk en Wouter de Bruin uit Giessenburg kreeg bij de senioren de zwaarste concurrentie van haar een jaar oudere stalgenote Wilhelmina 550 (v. Dempsey), die de reservetitel opeiste. Het podium bij de senioren was daarmee exact gelijk aan vorig jaar. 

Vaarzenwinnares gefokt door Jan Kolff

Bij de vaarzen verschenen wel nieuwe sterren aan het firmament. Zo won HHZ Destiny 5 (v. Chief) van Hoftijzer Holsteins uit Zwartewaal de reservetitel. Ze delfde het onderspit in de strijd tegen de door Jan Kolff gefokte JK Eder Sidekick Elise (v. Sidekick) van firma De Groot uit Everdingen. 

Ook in de middenklasse deed firma De Groot een duit in het zakje. Met Bertha 211 (v. Chief), de heersend algemeen reservekampioene van de HHH-show, sleepten de fokkers uit Everdingen de reservetitel in de wacht. Voor haar eindigde De Winkels Catharina (v. Pileup) van Henk-Jan van Driel uit Hedel op de eerste plek. 

Beste bedrijfsgroep voor Versluis

De familie Versluis uit Ameide moest het in Noordeloos stellen zonder individueel succes, maar verzekerde zich met haar bedrijfsgroep wel van de winst in de bedrijfsgroepencompetitie. 

Veeteelt maakte een video van de keuring, die begin volgende week online komt.