Fokkerij

Fotoserie: energie krijgen van topexterieur

In de 0+6+0+1-stal houdt de familie Peeters 290 melk- en kalfkoeien
In de 0+6+0+1-stal houdt de familie Peeters 290 melk- en kalfkoeien

De familie Peeters uit Nijlen sluit 2023 af met zeventien excellent gekeurde koeien. Naast een vaste naam op prijskampen zijn ze ook bekend om de verkoop van vee. 

‘Een koe met een topexterieur in de stal, dat geeft energie’, stelt Stijn Peeters (29). Samen met zijn vader Luc (57) en moeder Heidi (53) melkt hij 250 koeien met vier robots in een 0+6+0+1-stal. Deze stal bouwde de familie in 2015 op een nieuwe locatie. Zo konden ze de veestapel uitbreiden van honderdtwintig koeien naar bijna driehonderd. ‘Voor die uitbreiding kochten we grofweg zeventig vaarzen op de veemarkt in Leer’, vertelt Stijn. ‘Daar zijn koefamilies die passen bij ons fokdoel.’ 

Zeventig stieren en vaarzen voor verkoop

Naast vaste naam op prijskampen, is de familie Peeters ook bekend om de verkoop van dieren, wat ze zien als extra tak naast het melken van 250 koeien. Van de 250 vaarzen in de jongveestal zijn zeventig drachtige vaarzen bestemd voor de verkoop. Daarbovenop verkoopt de familie jaarlijks ook zeventig dekstieren. Ze ziet de verkoop van vee als een aparte inkomstbron. 

In het decembernummer van Veeteelt vertelt de familie Peeters meer over hun bedrijf. Onderstaand alvast een fotoserie van het bedrijf, gemaakt door Regine Foket.