Fokkerij

Emilio Carrera wint Vlaamse Holsteinshow in Ravels

Emilio Carrera (v. Emilio) is het sterkt in Ravels
Emilio Carrera (v. Emilio) is het sterkt in Ravels

Tijdens de Vlaamse Holsteinshow in Ravels heeft Emilio Carrera het kampioenschap veroverd bij de volwassen koeien.

De Emiliodochter van de familie Van Hoof-Boonen uit Mortsel kreeg de bekende stalgenote Octane Alana (v. Octane) aan haar zijde.

Uierprijs voor Novodochter 823

De dagprijs voor de mooiste uier ging naar het dier met het nummer 823. De sterke uier van de Novodochter leverde eigenaar Patrick Verstraete uit Nieuwkerke bovendien nog een plaats drie op in de finale bij het kampioenschap jonge koeien.

De prijskamp die werd gehouden tijdens de Agridagen in Ravels, was de eerste open keuring na het coronatijdperk in Vlaanderen waar dieren uit diverse regio’s aan konden deelnemen. Zo ging de prijs bij de jonge koeien naar Idegem, omdat Annelies 80 van de Ighemkouter (v. Attico) voor Regina de Smet en Mieke Vander Schueren werd aangewezen als kampioene. Annelies 80 bleek te sterk voor Chief Roxy (v. Chief) van Van Hoof-Boonen. De eervolle vermelding was voor King Docdochter Ouarda van Tom Van de Vijver uit Melsele.

Dubbelslag voor Ryckewaert

Voor Lieven en Frederik Ryckewaert uit Harelbeke was het tweemaal raak bij de gekalfde vaarzen. Met Olana (v. Antani) en Omayria (v. Jordy) behaalden ze zowel het kampioenschap als het reservekampioenschap. De eervolle vermelding was er voor Crushtime Blush (v. Crushtime) van de familie Van Hoof-Boonen.

Axel Colaert wint Kijk op keuren

De Vlaamse Holsteinshow was ook de plaats van de finale Kijk op keuren. Van de 16 deelnemers verzamelde Axel Colaert de meeste punten, gevolgd door Glenn Verhelst en Evelien Van De Walle.