Fokkerij

EK-kampioene Dandy 6265 wint Nacht van de Holstein

M.E. Dal Long Dandy 6265 stak in blakende vorm tijdens de Nacht van de Holstein
M.E. Dal Long Dandy 6265 stak in blakende vorm tijdens de Nacht van de Holstein (foto: Guillaume Moy)

De Luxemburgse M.E. Dal Long Dandy 6265 heeft het algemeen kampioenschap gewonnen tijdens de Nacht van de Holstein in het Belgische Libramont.

Dandy 6265 (v. Long P) is geen onbekende keuringsvedette: tijdens het EK in 2019 zegevierde ze in de middenklasse voor haar geboorteland Italië. Aansluitend werd ze via een veiling verkocht aan haar huidige eigenaar Joe Schweigen uit Luxemburg. De gitzwarte en fraai geuierde Dandy verwees nu tijdens de Nacht van Holstein de koe Big Mac De Hautmont-Hill (v. Beemer) van Jean-Louis Neuville uit Lierneux naar de reservetitel.

De middenklasse werd een prooi voor Hanika De Bois Seigneur (v. Haniko) van Eddy en Jonas Pussemier uit Ophain-Bois-Seigneur. De Hanikodochter versloeg Rayonnante et de L’Ecaillois (v. Sidekick) van Christophe Lagneau uit Frasnes-lez-Buissen.

Vlaamse achtergrond bij vaarzenkampioene

De vaarzentitel ging naar Koala De Doydon (v. Mirand) van Mathieu Romedenne uit Floystoy. Koala kende nog een Vlaamse achtergrond. Koala werd als embryo verkocht en is een Miranddochter uit Nuria van het Zomerbloemhof (v. Magic Touch) van Dries Lahousse uit Elverdinge. De Luxemburger Schweigen behaalde het reservekampioenschap met  AMH Antalya 9193 (v. Doorman).

De prijs voor de beste roodbonte ging naar Purple Red Du Neuhof (v. Jordy) van melkveebedrijf Du Neuhof uit Michelbach le Haut.

Nawootje tweede in haar rubriek

De kampioene van Agriflanders, Nawootje (v. Ranger), van de familie Ryckewaert uit Harelbeke, behaalde in haar rubriek een tweede plaats. Ook Vaya (v. Crushtime) van de familie Van Hoof-Boonen uit Mortsel behaalde een 1b-notering bij de vaarzen.

Magic (v. 1stClass) van Geert en Glenn Verhelst uit Melsele eindigde in haar rubriek op plaats drie. Ook Ammo Mio (v. Ammo) van de familie Van Hoof-Boonen en Vicktoria van ’t Blauwe Wiel (v. Jordy) van Johan Verlodt uit Drongen eindigen op de derde plek in hun rubriek.

Dubbel Vlaams succes bij het jongvee

Dubbel Vlaams succes was er bij de ongekalfde dieren. Masterdochter Caroline van Bart Staels en de familie Hoefkens uit Kontich won het kampioenschap, terwijl Sifarma (v. Thunder Storm) van de familie Ryckewaart uit Harelbeke het reservelint kreeg.