Fokkerij

Eerste wintershow in 2023 voor Southland Dem Dellia 92

De seniorenkampioenen: Southland Holsteins Delia (v. Dempsey) en Evalyn (v. Jedi)
De seniorenkampioenen: Southland Dem Dellia (v. Dempsey) en Evalyn (v. Jedi) (foto: Lianna Kolff)

Southland Dem Dellia 92 heeft op de wintershow West-Brabant het publiekskampioenschap veroverd.

De zevenjarige Dempseydochter van Southland Holsteins van Jeroen en Debbie van Beek uit Teteringen, die eind vorig jaar nog de eervolle vermelding op de HHH-show opeiste bij de oudere koeien, won in Etten-Leur ook de seniortitel. Ze versloeg daarbij Jedidochter Evalyn van Jan Kolff uit Woudrichem. Reflectordochter en stiermoeder Grant D Fay van Thijs van Gastel uit Nispen werd derde op tal. 

Ook beste bedrijfsgroep voor Southland

Voor Southland Holsteins bleef het daar niet bij. De West-Brabantse ondernemers schreven de competitie bij de bedrijfsgroepen op hun naam en veroverden met Southland Sidekick Gina ook de titel in de middenklasse. De Sidekickdochter kreeg in de finale de meeste tegenstand van Hooglaar Candy 1 (v. Dempsey) van Lars van Loenhout uit Prinsenbeek.

De Rith Nova Emblem wint bij vaarzen

De keuring in Etten-Leur, die traditiegetrouw het Nederlandse wintershowseizoen aftrapt, kreeg bij de vaarzen De Rith Nova Emblem (v. Unix) als winnares. De Unixdochter van Adrion en Lisette van Beek uit Breda liet Delta Lush (v. Woody) van Thijs van Gastel uit Nispen achter zich.

De vaarzenkampioenen De Rith Nova Emblem 30 (v. Unix) en Delta Lush (v. Woody)
De vaarzenkampioenen: De Rith Nova Emblem 30 (v. Unix) en Delta Lush (v. Woody) (foto: Lianna Kolff)