Fokkerij

Dubbelslag voor Cees de Groot op Vebo

Dynamic Horizon won afgelopen jaar ook de provinciale videokeuring van Zuid-Holland
Dynamic Horizon won afgelopen jaar ook de provinciale videokeuring van Zuid-Holland

Cees de Groot uit Zoetermeer heeft op de Vebo in Rijpwetering het algemeen kampioenschap bij zowel zwartbont als roodbont in de wacht gesleept.

Bij zwartbont was Dynamic Horizon (v. Pepper) de sterkste, bij roodbont zegevierde stalgenote Marijke 22 (v. Edway). Beide koeien maakten ook tijdens de laatste keuring in Rijpwetering – in 2019 – deel uit van het deelnemersveld en wonnen toen de reservetitel in de middenklasse van hun kleurslag.

Algemeen kampioenen uit seniorenklasse

Dit jaar waren Horizon en Marijke de sterkste bij de senioren. Horizon bleef Venne Agnes 173 (v. Damion) van Kaasboerderij Schrama uit Rijpwetering voor. Marijke versloeg op haar beurt bij roodbont Passiehoeve Annie 2 (v. Pleasure) van Arjo en Miranda Hoogerbrugge uit Woubrugge.  

Beste bedrijfsgroep zwartbont voor Hoogerbrugge

Broer en zus Hoogerbrugge vielen op de Vebo vaker in de prijzen. Zo stelden ze de beste bedrijfsgroep bij zwartbont samen en veroverden ze met Passiehoeve R Tine 193 (v. Sidekick) de vaarzentitel bij zwartbont. Tine eindigde voor Aurora Rut 44 (v. Magister) van de familie Verkleij uit Hazerswoude Dorp.

In de middenklasse bij zwartbont sleepte Purmerend 139 (v. Hotline) van de familie Van Adrichem uit Schipluiden de titel in de wacht.  De reservestek was voor Friesian-Koop Dina 194 (v. Malki) van Winfried Kompier uit Leimuiden.

De Groot domineert roodbontkeuring

Bij roodbont domineerde Cees de Groot de keuring. Hij won niet alleen het algemeen kampioenschap, maar pakte ook de titel bij de jonge roodbonten met Annie 64 (v. Kimball) en in de middenklasse met Bouwina 95, volgens haar eigenaar een Fagenodochter. Ook de titel beste bedrijfsgroep roodbont was voor De Groot.

De familie Zeeuw-van Staalduijnen uit Maasland moest twee keer genoegen nemen met de reservetitel. Wietske 41 (v. Journey) won het zilver bij de jonge roodbonten, Gonnie 84 (v. Brandy) deed dat in de middenklasse.