Fokkerij

Drie Charlzonen in Amerikaanse TPI-top

Genosource Captain blijft lijstaanvoerder van de TPI-lijst
Genosource Captain blijft lijstaanvoerder van de TPI-lijst

Genosource Captain blijft de lijstaanvoerder van de Amerikaanse TPI-lijst. Captain is een van de drie Charlzonen in de top vijf

Nieuw is de tweede plaats voor zijn halfbroer Farnear Upside. Upside heeft 3112 TPI en ruim 900 melkgevende dochters. Zijn stamboom voert via Charl en Jedi terug op Miss Ocd Robst Delicious (v. Robust). De derde Charlzoon in de top vijf is Delicious Charl Holdon. Zijn prefix verraad de familieband met Upside al. Via Charl en Uno heeft ook Upside Miss Ocd Robst Delicious als grootmoeder. 

Vader-zoon combinaties

In de TPI-lijst van stieren met melkgevende dochters staan nu 16 stieren met een fokwaarde boven de 3000 TPI. Siemers Renegade Parfect heeft met 2.61 PTA de hoogste fokwaarde voor exterieur. Parfect is een van drie Renegadezonen in die top 16 en S-S-I Pr Renegade prijkt zelf ook nog altijd in de top 50 met 2951 voor TPI.  Nog zo’n vader-zooncombinatie vormen Pine-Tree Lionel Milky en Mr.T Spruce Frazz Lionel. Beiden stieren staan in de top tien, waarbij Milky ondanks zijn naam, niet zo’n grote melkplasvererver is als zijn vader. De grootmoeder van Milky is de bekende Seagull-Bay Manat Mirage.

Genoomstieren naderen 3400 TPI

Bij de genoomstieren wordt de grens van 3300 GTPI inmiddels ruimschoots doorbroken. OCD Thorson Ripcord staat er op kop met 3375 GTPI, maar de in april geboren Thorsonzoon is nog erg jong. Van de stieren ouder dan een jaar gaat Beyond Overdo Hardin met 3280 GTPI aan de leiding.