Fokkerij

Captain nu ook in Canada lijstaanvoerder

Oud-koploper Johnboy houdt zijn fokwaarde stabiel, maar moet wel Captain voor laten gaan
Oud-koploper Johnboy houdt zijn fokwaarde stabiel, maar moet wel Captain voor laten gaan

Genosource Captain is de nieuwe aanvoerder van het Canadese LPI- en Pro$-klassement op basis van dochtergeteste stieren. Zijn 58 Canadese dochters op 13 bedrijven bezorgen de Charlzoon een score van 3761 LPI en 2793 Pro$. 

Captain krijgt in de top gezelschap van zijn klonen Genosource Jack en Genosource John. Hun fokwaarden zijn identiek aan die van Captain. Captain is de nummer-een-positie niet vreemd. Al sinds december 2022 voert hij ook het Amerikaanse TPI-klassement aan. 

Debutanten augustus stabiel

In Canada neemt Captain de leiding over van Genosource Johnboy (Redrock x Dynamo). De oud-koploper kreeg informatie van ruim 50 extra dochters, die zijn LPI-score stabiel hielden. Ook Sandy-Valley R Conway (Renegade x  Granite), die net als Johnboy zijn tweede draai als fokstier doormaakt, handhaaft zich met gemak in de top vijf. 

Op Captain na telt de top van het klassement deze draai niet veel debutanten. Met een 28e plek is Westcoast Lambeau de op een na hoogste debutant. De Pursuitzoon stamt uit de bekende koefamilie van Comestar Laurie Sheik en van hem zijn intussen bijna 400 dochters aan de melk.  

Door de 4000 LPI

In de genoomlijst weet Beyond HI-Power (Powerstar x Hi-Lighted) als enige de grens van 4000 punten LPI te doorbreken. Hij neemt daarmee de leiding over van T-Spruce Ethan (Esquire x Conway), die zelf deze draai de derde plek bemachtigt. Tussen het tweetal in nestelt zich Kenyon-Hill Ltchwrth Oli (v. Letchworth x Onia).