Fokkerij

Capjnivana schrijft Space op haar naam

Capjnivana won in Rennes zowel het algemeen kampioenschap als het kampioenschap oudere koeien (foto: Guillaume Moy)
Capjnivana won in Rennes zowel het algemeen kampioenschap als het kampioenschap oudere koeien (foto: Guillaume Moy)

In Frankijk heeft Capjnivana het algemeen kampioenschap opgeëist op de Space in Rennes.

De Abbottdochter heeft meerdere eigenaren: Du Bois Brillant uit St. Sigismond, JLD Genetics, Rey Holsteins, Agribert, Dupasquier en Serrabassa.

Deels dezelfde eigenaren

Capjnivana was eerder op de dag op de Franse show een van de jongste deelneemsters in de eindstrijd bij de senioren. In die finale stak de drie keer gekalfde Abbotdochter de winnares van de oudste rubriek, Izella du Mezou (v. Dempsey), de loef af. De Dempseydochter heeft deels dezelfde eigenaren als haar rivale: Du Bois Brillant uit St. Sigismond, Rey Holsteins en Des Vines Rousses.

Ouzinette algemeen reservekampioene

Niet Izella, maar de kampioene jonge koeien Ouzinette (v. Army Apple) van het bedrijf De Coetfrot uit Plemet won achter Capjnivana het reserve algemeen kampioenschap. De twee keer gekalfde Ouzinette verwees bij de jonge koeien Noe Pennsylvanie (v. Lamb) van Pom Holstein uit Monterfil, Quim Serrabassa, Triangle Hosltein en Francesco Bertola Agriber naar de reservestek.

Crushabulldochter Capj Rorka van het bedrijf Cabon uit Plourin schreef de vaarzentitel op haar naam. Voor Rubis de Kreisker (v. Datelline) van het bedrijf De Kreis Ker uit Plogonnec resteerde het zilver.