Fokkerij

Calisha en Lies winnen videokeuring fokkerijcommissie Dronten

DG Calisha won het algemeen kampioenschap zwartbont
DG Calisha won het algemeen kampioenschap zwartbont

DG Calisha heeft het algemeen kampioenschap zwartbont gewonnen van de videokeuring van de fokkerijcommissie van Aeres Hogeschool Dronten.

De Supershotdochter van maatschap Meppelink uit Dalen – een volle zus van DG Charley – won ook de titel in de rubriek zwartbont midden.

Lies verslaat Jozien en Renie

Bij roodbont was de hoogste eer ook voor de middenklaskampioene, namelijk voor Lies 146 (v. Odyssey) van de familie Diersen-Leppink uit Varsselder. Lies versloeg in de strijd om het algemeen kampioenschap de roodbonte vaarzenkampioene Jozien 83 (v. Attico) van de familie Oudijk uit Strijen en seniorkampioene Renie 49 (v. Akyol) van de familie Oudenampsen uit Laren. Renie won ook de titel beste boerenkoe bij roodbont.

Bertha 152 beste boerenkoe

Bij zwartbont kreeg Calisha concurrentie van onder meer vaarzenkampioene Grietje 307 (v. Fitz) van de familie De Bruin uit Giessenburg. Het goud bij de senioren ging naar Jantje 147 (v. Pleasure) van vof Weitkamp uit Noord-Sleen. Bertha 152 (v. Jango) van de familie Van Essen uit Beemte-Broekland werd verkozen tot beste boerenkoe bij zwartbont.

Pien en Lies in de prijzen bij kruislingen

De derde algemeen kampioene werd Pien (v. Fageno), van het bedrijf Smallegoor en Honders uit Doetinchem. Zij kreeg bij de online stemming de meeste stemmen van het publiek en schreef de kruislingklasse op haar naam. De jury koos bij de kruislingen niet voor Pien, maar wees Lies 256 (v. Rurex) van maatschap Ruessink-Harbers uit Borculo aan als kampioene.

De keuring bestond uit acht rubrieken met in totaal 75 deelnemende dieren van 38 inzenders. Bekijk hier de video van de kampioenen.