Fokkerij

Boyan en Cream voeren NVI-lijst voor genoomstieren aan

Delta Warren P  is de vader van de nieuwe koploper Delta Boyan
Delta Warren P is de vader van de nieuwe koploper Delta Boyan

Delta Warren P meldt zich als succesvolle stiervader bij de zwartbonte genoomstieren

De hoornloze roodfactorstier Warren (v. Warmond) is zelf ook nog een genoomstier met 313 NVI en tekent voor het vaderschap van Delta Boyan, de koploper met 391 NVI. Boyan is al weer een kleinzoon van Dellta Endless, de Jacuzzizoon die voor het eerst melkgevende dochters verwelkomde deze indexdraai. Het is een schoolvoorbeeld van de snelle generatiewisseling bij de genoomstieren: Boyans grootvader Endless is nog geen vijf jaar oud. 

Wonderful uit de Chanelfamilie

Warren is ook vader van Delta Security P en Delta Statement rf. Security kreeg zowel het hoornloosheidsgen als het roodfactorgen van zijn vader Warren P mee en prijkt met 375 NVI op de vierde plaats. Statement is sinds kort beschikbaar via het exclusieve Create-programma van CRV en ontving van zijn vader alleen het roodfactorgen. De Duitse stieren VH Sitron (v. Sunrise) en Real Syn (v. Rover) houden hun fokwaarden stabiel en staan op plaats drie en vijf.

De nieuwe exterieurtopper bij CRV is Delta Wonderful P rf. De Taskforcezoon stamt uit de Larcrest Juror Chanel-familie en vererft naast 113 voor totaal exterieur hoge gehalten, hoornloosheid en de roodfactor.

Meer hoornloosheid bij roodbont

Hoge gehalten zijn er ook te verwachten voor dochters van de roodbonte Delta Cream P. De nieuwe koploper van de roodbonte NVI-lijst voor genoomstieren vererft maar liefst 0,86 procent vet en 0,32 procent eiwit, maar komt nog niet beschikbaar. De roodbonte genoomlijst bevat meer hoornloze stieren in de top dan bij zwartbont. Delta Fitter PP is de hoogste homozygoote hoornloze stier in de lijst. De Dronezoon is een melkplasvererver en combineert meer dan 1000 dagen levensduur met 109 voor totaal exterieur. 

Sterk voor exterieur scoort ook Wilskracht Worldcup. De Taskforce zoon van KI Kampen hield zijn fokwaarde voor NVI stabiel en noteert 113 voor totaal exterieur.