Fokkerij

Bons-Holsteins met Koba-halfzussen in de prijzen in Cremona

Bons-Holsteins Koba 245 (v. Doorman) pakte het reserve algemeen kampioenschap in Cremona (foto: Guillaume Moy)
Bons-Holsteins Koba 245 (v. Doorman) pakte het reserve algemeen kampioenschap in Cremona (foto: Guillaume Moy)

Met Bons-Holsteins Koba 245 (v. Doorman) hebben Nico en Lianne Bons op de internationale show in Cremona het reserve algemeen kampioenschap op hun naam geschreven.

De vijfjarige Doormandochter, die in september nog algemeen kampioene was op de fokveedag in Hoornaar, eindigde in de finale achter de Jordandochter Llinde Ariel Jordan van het Spaanse bedrijf S.A.T. Ceceño. Met haar elf jaar was Ariel de oudste deelneemster in Cremona.

De eervolle vermelding ging naar de op een na oudste koe van de keuring, de tienjarige Italiaanse Castelverde Goldsun Laura (v. Goldsun) van Castelverde Holstein.

Bons-Holsteins Koba 253 kampioene jonge koeien

Voor de familie Bons bleef het niet bij het reserve algemeen kampioenschap. Met de bijna vier jaar oude Bons-Holsteins Koba 253 (v. Solomon) – net als Koba 245 afkomstig uit oud-NRM-kampioene Bons-Holsteins Koba 191 – sleepten de fokkers uit Ottoland het kampioenschap bij de jonge koeien in de wacht. De Solomondochter maakte bovendien deel uit van de winnende bedrijfsgroep van de familie, met daarin ook Bons-Holsteins Ella 230 (v. Lauthority) en Bons-Holsteins Ella 218 (v. Seaver).

Bij de jonge koeien wees de Amerikaanse jury Mark Rueth Castelverde Unix Loaker (v. Unix) van Castelverde Holstein aan als reservekampioene. Voor Valrose Chief Infinity (v. Chief) van Domenico en Donato Nuzzi, Ladina, Pastore en Ghini Holstein restte de eervolle vermelding.