woensdag, 25 mei, 2016 Aan het begin van ons EK-avontuur hebben we een begroting gemaakt. We willen uit de deelname alles halen wat er in zit en daarom moet je reëel alle kosten in kaart brengen. We voorzagen dat de grootste kosten zouden zitten in het voer, het invliegen van professionele cowfitters, het vervoer van de dieren en de personele kosten voor de twintig verzorgers die gedurende de EK-week ons gaan helpen. Alles bij elkaar kwamen we voor de 18 koeien uit op een bedrag van 50.000 euro. tekst: Kees de Jong, EK-deelnemer uit Hoogblokland Dat is een flinke zak geld en daarom is het ook topsport om deze kosten via sponsoring vergoed te krijgen. Maar de samenwerking, de positiviteit en de trots die we als groep uitstralen, heeft er voor gezorgd dat we veel sponsoren aan ons hebben kunnen binden. We hebben aangeklopt bij de zuivelfabrieken, de farmaceuten, de voerfirma’s, de financiële wereld en uiteraard ook de fokkerij-organisaties. Het hielp dat CRV als stamboek voor elke deelnemende koe 750 euro heeft toegezegd, dat zorgde voor een vliegwieleffect. Maar bijvoorbeeld ook ABZ-Diervoeding wil hun naam aan ons verbinden, terwijl ze doorgaans maar weinig sponsoren. En ook FrieslandCampina doet mee. Dat juist in deze tijd zoveel partijen positief reageren is toch best bijzonder. Men vindt het belangrijk dat zuivelland Nederland zich op het Europese podium presenteert. Moderne manier van crowdfundingIk denk dat het goed is geweest dat het stamboek leiderschap heeft getoond door aan te geven dat Nederland wil deelnemen, maar dat vervolgens wel de verantwoordelijkheid terug is gelegd bij de veehouders. Dat zorgt voor een betere betrokkenheid en meer enthousiasme in het team. Dat zie je ook bij de sponsoring, daar is ook goed gekeken wie welke partij zou benaderen, met de melding dat de sponsoring bedoeld is voor de hele EK-ploeg. Ik zie het als een moderne manier van crowdfunding en ik geloof echt dat we als team er in gaan slagen om het EK-avontuur kostendekkend te krijgen. Het laatste deel van de begroting vullen we in door ook regionale fokdagen te benaderen voor een bijdrage. En eind van deze week beginnen we met de actie ‘vrienden van…’ op Facebook, waar iedereen die ons wil steunen bijvoorbeeld 10 of 20 euro kan doneren. Eerste dagen afzondering geen succesOndertussen lukt het steeds beter om onze EK-koe Lucinda voor te bereiden. De eerste dagen dat we haar en een gezelschapspink afzonderden voor de quarantaine-periode waren geen succes. Ze brak bijna haar stal af. Ze vond het helemaal niets en pas na drie dagen werd ze rustiger. Lucinda is veruit de beste productievaars in de stal en ik was bezorgd wat er zou gebeuren met de productie bij een hooirijk rantsoen, maar het gaat echt boven verwachting. Ze blijft gewoon veel melk geven, het is echt Zwitsers tophooi met ruim 900 vem. We zijn er nog niet, de weg van de voorbereidingen is nog best lang, maar ik merk gewoon dat we als team steeds enthousiaster worden.
0 reacties
|
Sponsoring van 50.000 euro is ook topsport
Aan het begin van ons EK-avontuur hebben we een begroting gemaakt. We willen uit de deelname alles halen wat er in zit en daarom moet je reëel alle kosten in kaart brengen. We voorzagen dat de grootste kosten zouden zitten in het voer, het invliegen van professionele cowfitters, het vervoer van de dieren en de personele kosten voor de twintig verzorgers die gedurende de EK-week ons gaan helpen. Alles bij elkaar kwamen we voor de 18 koeien uit op een bedrag van 50.000 euro.
tekst: Kees de Jong, EK-deelnemer uit Hoogblokland
Dat is een flinke zak geld en daarom is het ook topsport om deze kosten via sponsoring vergoed te krijgen. Maar de samenwerking, de positiviteit en de trots die we als groep uitstralen, heeft er voor gezorgd dat we veel sponsoren aan ons hebben kunnen binden.
We hebben aangeklopt bij de zuivelfabrieken, de farmaceuten, de voerfirma’s, de financiële wereld en uiteraard ook de fokkerij-organisaties. Het hielp dat CRV als stamboek voor elke deelnemende koe 750 euro heeft toegezegd, dat zorgde voor een vliegwieleffect. Maar bijvoorbeeld ook ABZ-Diervoeding wil hun naam aan ons verbinden, terwijl ze doorgaans maar weinig sponsoren. En ook FrieslandCampina doet mee. Dat juist in deze tijd zoveel partijen positief reageren is toch best bijzonder. Men vindt het belangrijk dat zuivelland Nederland zich op het Europese podium presenteert.
Moderne manier van crowdfunding
Ik denk dat het goed is geweest dat het stamboek leiderschap heeft getoond door aan te geven dat Nederland wil deelnemen, maar dat vervolgens wel de verantwoordelijkheid terug is gelegd bij de veehouders. Dat zorgt voor een betere betrokkenheid en meer enthousiasme in het team. Dat zie je ook bij de sponsoring, daar is ook goed gekeken wie welke partij zou benaderen, met de melding dat de sponsoring bedoeld is voor de hele EK-ploeg. Ik zie het als een moderne manier van crowdfunding en ik geloof echt dat we als team er in gaan slagen om het EK-avontuur kostendekkend te krijgen. Het laatste deel van de begroting vullen we in door ook regionale fokdagen te benaderen voor een bijdrage. En eind van deze week beginnen we met de actie ‘vrienden van…’ op Facebook, waar iedereen die ons wil steunen bijvoorbeeld 10 of 20 euro kan doneren.
Eerste dagen afzondering geen succes
Ondertussen lukt het steeds beter om onze EK-koe Lucinda voor te bereiden. De eerste dagen dat we haar en een gezelschapspink afzonderden voor de quarantaine-periode waren geen succes. Ze brak bijna haar stal af. Ze vond het helemaal niets en pas na drie dagen werd ze rustiger. Lucinda is veruit de beste productievaars in de stal en ik was bezorgd wat er zou gebeuren met de productie bij een hooirijk rantsoen, maar het gaat echt boven verwachting. Ze blijft gewoon veel melk geven, het is echt Zwitsers tophooi met ruim 900 vem.
We zijn er nog niet, de weg van de voorbereidingen is nog best lang, maar ik merk gewoon dat we als team steeds enthousiaster worden.
REAGEER