zaterdag, 14 mei, 2016 We gaan echt met een aantal beste koeien naar Colmar. Samen met hoofdinspecteur Arie Hamoen en collega-inspecteur Ard Gunnink heb ik een ronde gemaakt langs de eerste 25 tot 30 koeien die voor het EK waren opgegeven. Auteur: Addy Moree, adviserende rol voorselectie Met de veehouders hebben we gekeken of het verstandig is om de dieren af te vaardigen. Want in Colmar moeten koeien wel in blakende vorm zijn. Oudmelkte dieren die al iets aan het groeien zijn, maken er weinig kans. We hadden een soort adviserende rol. Totale plaatje moet kloppenWe hebben onder meer gelet op de algehele uitstraling van een koe. Dat is belangrijk om indruk te maken op de jury. Koeien moeten bovendien perfect in uier zijn, daar kun je geen steekje laten vallen. Qua beenwerk hebben we vooral gelet op de fijnheid van het bot en de droogheid van de hak. Ik denk dat we wel wat coulanter kunnen zijn qua beenwerk, het is minder belangrijk tijdens zo’n grote show dat een koe krachtig en sterk stapt. Maar het totale plaatje van de hele koe moet gewoon kloppen. Hopen op zelfde succes als in FribourgHet is een geweldige groep koeien die we gaan sturen. Het zijn uiteindelijk 18 koeien die aangemeld zijn. Misschien valt er nog een dier af in de voorbereidingstijd, maar de intentie is dat ze allemaal meegaan. Ik neem mijn pet af voor alle energie, tijd en kosten die de deelnemende veehouders erin steken. Natuurlijk hoop ik op net op z’n succes als drie jaar geleden in Fribourg en dat ze met een prijs naar huis terugkeren. Maar ik ben ook wel realistisch; het niveau is er erg hoog en alles moet wel kloppen in alle voorbereidingen en de uiteindelijke presentatie in de ring. Maar het is goed te zien dat er hard gewerkt wordt om alles tot in detail te laten slagen.
0 reacties
|
Perfectie in uier en uitstraling bij EK-koeien
We gaan echt met een aantal beste koeien naar Colmar. Samen met hoofdinspecteur Arie Hamoen en collega-inspecteur Ard Gunnink heb ik een ronde gemaakt langs de eerste 25 tot 30 koeien die voor het EK waren opgegeven.
Auteur: Addy Moree, adviserende rol voorselectie
Met de veehouders hebben we gekeken of het verstandig is om de dieren af te vaardigen. Want in Colmar moeten koeien wel in blakende vorm zijn. Oudmelkte dieren die al iets aan het groeien zijn, maken er weinig kans. We hadden een soort adviserende rol.
Totale plaatje moet kloppen
We hebben onder meer gelet op de algehele uitstraling van een koe. Dat is belangrijk om indruk te maken op de jury. Koeien moeten bovendien perfect in uier zijn, daar kun je geen steekje laten vallen. Qua beenwerk hebben we vooral gelet op de fijnheid van het bot en de droogheid van de hak. Ik denk dat we wel wat coulanter kunnen zijn qua beenwerk, het is minder belangrijk tijdens zo’n grote show dat een koe krachtig en sterk stapt. Maar het totale plaatje van de hele koe moet gewoon kloppen.
Hopen op zelfde succes als in Fribourg
Het is een geweldige groep koeien die we gaan sturen. Het zijn uiteindelijk 18 koeien die aangemeld zijn. Misschien valt er nog een dier af in de voorbereidingstijd, maar de intentie is dat ze allemaal meegaan.
Ik neem mijn pet af voor alle energie, tijd en kosten die de deelnemende veehouders erin steken. Natuurlijk hoop ik op net op z’n succes als drie jaar geleden in Fribourg en dat ze met een prijs naar huis terugkeren.
Maar ik ben ook wel realistisch; het niveau is er erg hoog en alles moet wel kloppen in alle voorbereidingen en de uiteindelijke presentatie in de ring. Maar het is goed te zien dat er hard gewerkt wordt om alles tot in detail te laten slagen.
REAGEER