Fokkerij

Apple eerste koe met meer dan 100 excellente nazaten

Zelf werd KHW Regiment Apple ingeschreven met 96 punten
Zelf werd KHW Regiment Apple ingeschreven met 96 punten

KHW Regiment Apple is de eerste koe wereldwijd met meer dan honderd rechtstreekse excellente nakomelingen. Dat meldt Holstein International. 

Het leeuwendeel van de excellente Apple-dochters komt uit Noord-Amerika: 83 uit de Verenigde Staten en 15 uit Canada. Voor zover bekend zijn er in Europa drie excellente nazaten van Apple. Dat brengt het totaal aantal excellente dochters op 101.

Eén dochter met 96 punten

De vuurrode showdiva KHW Regiment Apple (v. Regiment) werd geboren in 2004 en groeide uit tot een fraaie, met 96 punten ingeschreven koe. In 2011 schreef ze het algemeen kampioenschap op de World Dairy Expo op haar naam. De enige dochter die de exterieurscore van Apple kan evenaren is MS Apple Snapple (v. Redburst), die ook met 96 punten werd ingeschreven. Daarnaast telt Apple drie dochters met 95 punten en 13 dochters met 94 punten. 

Achterkleindochter Angelina

Naast rechtstreekse excellente nakomelingen heeft Apple ook een flink aantal niet-rechtstreekse excellente nakomelingen. Zo is de regerend algemeen HHH-kampioene Heerenbrink Angelina (v. Devour), die met 93 punten is ingeschreven, een achterkleindochter van Apple. 

Apple liet ook een aantal fokstieren na die invloedrijk waren in de keuringsring, waaronder Apples Absolute en Mr Apples Armani rf. 

Terug op D-R-A August

Apple heeft haar exterieurkwaliteiten niet van een vreemde. Haar moeder Kamps-Hollow Altitude (v. Durham) werd ingeschreven met 95 punten, terwijl nog dieper in de stamboom de met 96 punten ingeschreven D-R-A August prijkt.