Fokkerij

Annie 149 wint seniortitel in Etten-Leur

Seniorkampioene Annie 149 produceerde tot nu toe ruim 67.000 kg
Seniorkampioene Annie 149 produceerde tot nu toe ruim 67.000 kg

Annie 149 van melkveebedrijf Oostvogels uit Schijf heeft op de wintershow West-Brabant de titel bij de oudere koeien in de wacht gesleept.

De zevenjarige Malkidochter was niet de grootste van de finalisten, maar rekende met haar vrouwelijkheid, fraaie balans en glasharde beenwerk af met Vero Jetje 558 (v. Adorable) van Vero Jes uit Molenschot.

Publiekstitel voor Duike

Een andere finaliste bij de oudere koeien was favoriet bij het publiek. Het was honderdtonner Duike 311 (v. Dorcy) van melkveebedrijf De Brouwer uit Goirle die de publiekstitel opeiste. 

Bart en Lars van Loenhout domineerden de keuring in Etten-Leur. De veehouders uit Prinsenbeek sloegen zowel in de middenklasse als bij de vaarzen een dubbelslag. Ook wonnen ze met drie Hooglaar-koeien de competitie om de beste bedrijfsgroep. 
In de middenklasse eiste Hooglaar Lilly 1 (v. Sidekick) met haar atletische bouw en brede uier de titel op. Ze kreeg op het podium gezelschap van stalgenote Hooglaar Candy 1 (v. Dempsey).  

Vaarzentitel voor Hooglaar Rika

Hooglaar Rika 120, met een onbekende vader, was de sterkste bij de vaarzen. Vanwege meer show, jeugd en hardheid in de benen eindigde de telg van Loenhout voor Hooglaar Truus 91 (v. Hotline).