Fokkerij

Amerikaanse Connie realiseert record levensproductie met 221.045 kg melk

melken
Connie (niet op de foto) heeft ondertussen opnieuw gekalfd en blijft haar recordproductie aanvullen.

De Amerikaanse holsteinkoe Nor-Bert Colby Connie heeft op 14-jarige leeftijd het record levensproductie doorbroken. Zo produceerde in haar leven tot nu toe 221.046 kg melk, 12.301 kg vet en 8062, kg eiwit.

Connie heeft ondertussen opnieuw gekalfd en blijft haar recordproductie aanvullen.

Het nieuwe record van Connie volgt snel op dat van Chrome-View Charles 3044, die eerder dit jaar het record levensproductie behaalde met in totaal 217.364 kg melk, 6.567 kg vet en 5.716  kg eiwit.

Excellent gekeurd

Met een keuringsscore van Excellent-94 is Connie makkelijk te herkennen in de stal van Nor-Bert Farm in Bremen in de staat Indiana. Het bedrijf is eigendom van Roger en Deb Dankert die samen boeren met hun zoon Jeremy, dochter Jennifer en schoonzoon Monty Freeman. Het team van Nor-Bert Farm vertelt dat Connie een probleemloze koe is, die liever alleen haar ding doet. En dat is veel melk van hoge kwaliteit maken. De eigenaar denkt dat haar sterke fysieke kenmerken, zoals haar open ribben, grote frame, indrukwekkende breedte en uitstekende uier samen met goede klauwen en benen, grote invloed hebben gehad op dit enorm melkgevend vermogen.

Ook moeder had een solide productie

De vader van Connie is de stier Solid-Gold Colby. De eigenaren vertellen dat ook haar moeder Nor-Bert Buckeye Christy-ET een koe was met een solide productie.

Connie’s grootmoeder, Nordic-Haven Formation Cara is vele jaren geleden gekocht door Nor-Bert Farms. Cara is een zus van Nordic-Haven Mtoto Calico, een hoge TPI koe, en moeder van KI-stier Nor-Bert Calypso. Connie heeft negen kalveren gehad, waaronder vier dochters die hoogproductieve koeien zijn geweest in de Nor-Bert-kudde.