Fokkerij

Amerikaans toptrio voor TPI handhaaft positie

Parfect vergroot zijn dochterschare van 74 naar 736 nakomelingen
Parfect vergroot zijn dochterschare van 74 naar 736 nakomelingen

Captain, Lionel, Parfect. De top drie TPI in de Verenigde Staten is identiek aan die in april.

Koploper Genosource Captain verdriedubbelde het aantal dochters in zijn fokwaarde, maar blijft ook met bijna 700 melkgevende dochters royaal aan de leiding met 3184 TPI. Bijna 100 punten lager staat Mr T-Spruce Frazz Lionel op de tweede plek. Zijn fokwaarde is gebaseerd op ruim 4300 dochters.

Parfect hoogste exterieurstier in top 10

Goede zaken doet ook de nummer drie Siemers Rengd Parfect. De zoon van Renegade, die zelf ook nog in de top 20 TPI prijkt, vergroot zijn dochterschare van 74 naar 736 nakomelingen. Hij is met 2,66 PTAT de hoogst scorende stier voor exterieur in de top 25. Parfect heeft zijn exterieurvererving niet van een vreemde. Zijn moeder Siemers Lmda Paris is ingeschreven met 91 punten.

Nummer vier RMD-Dotterer SSI Gameday is wel nieuw in het TPI-klassement. De Big Alzoon debuteert met een gemiddelde hoeveelheid melk, positieve gehalten, een hoge score voor levensduur en 1,53 exterieur.

Genoomstier uit diepe Ladys-Manorfamilie

Bij de genoomstieren met een NAAB-code gaat Ladys-Manor Smoke Owen (Holysmokes x Granite) aan de leiding. Smoke Owen kan bogen op een diepe Amerikaanse koefamilie. Zijn overgrootmoeder is de met 93 punten ingeschreven Ladys-Manor Dorcy Oda, die ook de moeder is van de Amerikaanse fokstier Ladys-Manor Doorsopen.